Praėjusį sezoną LKL čempionate kiekviena komanda rungtynėms galėjo registruoti po 4 legionierius. Planuota, kad kitame sezone legionierių limitas sumažės iki 3.

2010-2011 metų LKL sezone už 6-tą legionierių komandos turės sumokėti 50 tūkst. Lt, kurie atiteks Lietuvos moksleivių lygai.

Palyginimui, Turkijos lygoje mokama 120 tūkst. JAV dolerių už papildomą legionierių, Rusijoje – po 50 tūkst. eurų.

DELFI primena, kad legionierių limito padidinimo reikalavo didieji Lietuvos klubai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Jiems neprieštaravo ir likusios LKL komandos.

LKF konferencijos metu taip pat atmestas pasiūlymas krepšinio mokykloms mokėti kompensacijas tik už tuos žaidėjus, kurie patenka į Lietuvos rinktinių sudėtis bei pasirašo sutartis su profesionaliais klubais.

Tokiu būdu susiaurėtų ratas žaidėjų, už kuriuos būtų mokama kompensacija krepšinio mokykloms.

Nepritarus šiam pasiūlymui liko galioti senoji tvarka ir klubai kompensacijas turės mokėti už visus sporto mokyklų auklėtinius, su kuriais bus pasirašomos sutartys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją