Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje lietuviai iškovojo vos vieną pergalę bei patyrė penkias nesėkmes.

Europos čempionate Lietuvai atstovavusių krepšininkų amžiaus vidurkis siekė 27,2 metų.

„Negaliu pasakyti, kad rinktinė sensta, tačiau pernai praradome puikią galimybę atjauninti komandą“, – teigė LKF vadovas.

V. Garastas išreiškė priekaištų buvusiems rinktinės treneriams Ramūnui Butautui ir Rimui Kurtinaičiui už tai, kad Lenkijoje nežaidė Martynas Gecevičius ir Renaldas Seibutis.

Analizuodamas Lietuvos nacionalinės rinktinės statistiką, V. Garastas atkreipė dėmesį į suprastėjusius rodiklius.

„Gynyba susilpnėjo – praleidžiame daugiau taškų, puolimas sustojo – įmetame mažiau taškų. Taip pat į akis krypsta nepaprastai didelis klaidų skaičius. Tai lėmė komplektavimo brokas. Tačiau reikia pripažinti, kad didelę įtaka padarė tai, kad nežaidė komandos lyderiai. Taip pat rinktinėje nebuvo tvirto startinio penketo – vyko nuolatiniai ieškojimai, o tvirto kumščio nebuvo“, – kalbėjo V. Garastas.

LKF prezidentas taip pat įžvelgė klaidų pasiruošimo Europos čempionatui procese.

„Nebuvo nuoseklaus treniruočių proceso. Mano manymu, kai komanda dvi dienas treniruojasi, o trečią ilsisi, galima pavadinti ne treniruočių procesu, o kurortu. Reikia paruošti komandą žaidimui. Ir ką mes pamatėme? Liūdną, veteranišką komandą, kuri vos 7 proc. taškų pelnė greitame puolime, kai tuo tarpu kitų komandų rodiklis siekia apie 20 proc.“, – teigė V. Garastas.

Lietuvos krepšininkai sportiniu proncipu neišsikovojo teisės dalyvauti šiais metais Turkijoje vyksiančiame pasaulio čempionate. Lietuva už 0,5 mln. eurų išsipirko vardinį kvietimą.

„Galiu pasiguosti, kad mes mažiausiai sumokėjome. Tarkime, Rusija sumokėjo triskart daugiau“, – sakė V. Garastas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją