„Melomanai ir šiaip geros muzikos ir laisvos atmosferos gerbėjai mūsų festivalyje išvys margą ir įvairiapusį bliuzo veidą. Patyrusių ir pripažintų muzikantų gretos šiemet išties įspūdingos, tad neabejoju, jų pasirodymai paliks malonius įspūdžius, išliksiančius dar ilgai“, - sako „Bliuzo naktų“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalyje vienu pirmųjų smuikų grieš bliuzo primadona iš Prancūzijos Nina Van Horn, išsiskirianti ypač stipriu vokalu. Kadaise atlikėja savo balsą išlavino klasikinės muzikos pagrindais, vėliau Teksase turo metu susipažinusi su grupe „Desert Sunrise“, Nina atrado save country stiliuje. Dainininkės talentas buvo greitai pastebėtas ir ji ėmė koncertuoti su tokiomis garsenybėmis kaip Neil Young bei Willie Nelson.

Naujausią ir pagrindinę savo aistrą – bliuzą – Nina Van Horn atrado Naujajame Orleane. Grįžusi į Prancūziją, dainininkė buvo sutikta su ovacijomis ir iš karto pagrindinės atlikėjos teisėmis ėmė dalyvauti geriausiuose Europos džiazo ir bliuzo festivaliuose „Bagnol‘s Festival“ (Prancūzija), „Hell Blues Festival“ (Norvegija), „Cerdenyola“ (Ispanija), „Blue Note Club“ (Lenkija) ir daugybėje kitų.

„Kai turime šiuos du muzikantus, nėra ko nerimauti dėl bliuzo ir boogie stilių ateities Vokietijoje“ – taip vokiečių bliuzo naujienų žurnalas apibūdina Georgas Shroeteris ir Marcas Breitfelder duetą, aplankysiantį „Bliuzo naktis“. Atlikėjai savo kūryboje derina bliuzo muziką su kitais stiliais, tokiais kaip: rock‘n‘roll, rythm‘n‘blues, boogie woogie ar country. Jie yra išleidę net 14 albumų bei per 10 metų sugroję daugiau nei du tūkstančius koncertų Europoje, Amerikoje ir Kanadoje.

Dar viena festivalio žvaigždė Brianas Coberis į „Bliuzo naktis“ atvyks iš Kanados. Muzikantas vertinamas už savitą „slidinėjimo“ gitara techniką. Atlikėjas garsėja ir kaip puikus autorinių dainų kūrėjas bei bliuzo ir rokenrolo stilių maišymo specialistas ir yra laukiamas didžiausiose JAV ir Kanados bliuzo fiestose.

Nuolatiniai „Bliuzo naktų“ svečiai – grupė „Jimmie „Bluesman“ Lawson“ & Crossfire”. Pripažinimą kolektyvas įgavo tuomet, kai 2001 m. prie estų grupės „Crossfire“ prisijungė amerikietis Jimmis „Bluesman“ Lawson. Šiuo metu grupė intensyviai koncertuoja įvairiuose pasaulio kampeliuose bei jau kelintą kartą aplankys ir Lietuvą.

„Bliuzo naktų“ lankytojus pajudėti privers linksmojo boogie woogie vėliavos nešėjai iš Lenkijos „Boogie Boys“. Nepaisant jauno amžiaus, šie vyrukai jau yra gerai žinomi Europos šalių scenose ir pašėlusiais boogie woogie bei juodojo bliuzo pasirodymais dviem pianinais užsitikrino savo stiliaus žvaigždžių statusą.

Be šių atlikėjų ir grupių, „Bliuzo naktų“ scenoje pasirodys bliuzo žvaigždės iš JAV „Smokin Joe Kubek and Bnois King“. Dvi dešimtis metų scenos patirties turintys bliuzo vilkai pelnė daugybę apdovanojimų ne tik tėvynėje, bet ir už jos ribų. Festivalio sceną virpins ir pernai geriausiu pasaulio bliuzo instrumentalistu pripažintas armonikėlės virtuozas Billy Gibson, jam akompanuos norvegų bliuzo pažiba – akordeono didmeistris JT.Lauritsen su grupe “The Buckchot hunter”. Lūksto ežero pakrantėje taip pat svečiuosis žymiausi Lietuvos ir Baltijos šalių bliuzmenai.

Muzikinę fiestą „Bliuzo naktyse“ papildys tradiciškai vyksiantys naktiniai „jam session“, naktimis žiūrovai Lūksto ežero viduryje išvys fejerverkų šou „Bliuzo žiburiai“. Ežero pakrantėje bliuzo atlikėjai savo pėdų atspaudais papildys „Kanopų“ alėją. Taip pat tikimasi pagerinti tradicinės „Bliuziasriubės“ virimo rekordą.

Praėjus mėnesiui po „Bliuzo naktų“, rugpjūčio 6-7 d. Zaraso saloje (Zarasai) gerbėjų lauks jaunesnysis festivalio broliukas „Roko naktys“, kuris pristatys pasaulinio kalibro roko metalo ir kitų muzikos stilių žvaigždės iš Skandinavijos, Vakarų Europos, JAV ir Baltijos šalių bei pasiūlys išskirtinę pramogų po atviru dangumi puokštę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją