O čia juokai jau menki, ypač kai jauti: tuoj tuoj — ir tavo gyvenimo detalės virs smagiais tautosakos rieduliukais. Ką daryti? Nieko. Bent jau kol perskaitysi šį straipsnį. O tada, labai tikėtina, kai kurios problemos praras problemos statusą.

Ar nieko baisaus...
... per pasimatymą mūvėti taliją dailinančias kelnaites?

Taip! Ekspertai šiuo klausimu vieningi: per pasimatymą iš tiesų svarbu tik viena — jaustis patogiai ir pasitikėti savimi. Taigi jei figūrą dailinančios kelnaitės tau to pasitikėjimo suteikia, drąsiai jas maukis. Nemanyk, kad tai tam tikros rūšies apgaulė, nes kiek nuslepia tavo tikrąsias formas. Bet juk dėl to jas ir mūvime! Ir čia tikrai ne tos apgaulingosios liemenėlės atvejis. Makiažas juk irgi šį bei tą slepia, bet kažkodėl niekam nekyla klausimų, ar jis tinkamas per pasimatymą. Vis tiek nerimauji, kas bus, jei bus? Į rankinę įsimesk kokį pasimatymiškesnį apatinį drabužėlį. Pati supranti, pravers tuo atveju, jeigu reikalai pakryps itin romantiška linkme.

Ar nieko baisaus...
... planuoti sekso seansus, kai santykiai jau nusistovėję?

Be abejo! Net tokio klausimo neturėtų kilti. Užmezgus ilgalaikius santykius, kai glotnusis periodas lieka boluoti kažkur horizonte, aptingti labai lengva. Vakar jauteisi pavargusi, šiandien sudirgusi, rytoj irgi būtinai rasi priežastį nesimylėti... Liaukis, mergaite! Seksas gyvybiškai svarbus, be jo santykiai negali būti normalūs ir visaverčiai! Todėl jau geriau mylėtis pagal grafiką, užuot ieškojus dingsties kuo greičiau lovoje nusisukti į sieną.

Ar nieko baisaus...
... pasiimti nakvynės svečiuose krepšį, nors vaikinas dar nekvietė pasilikti?

Nieku gyvu! Pernelyg didelė iniciatyva ankstyvąja santykių stadija gali išprovokuoti spaudimą ir įtampą. Jeigu manai, kad yra tikimybė likti nakvoti draugo namuose, į įprastą rankinę įsimesk dantų šepetėlį ir apatinius. Vaikinas nieko nepastebės, o tu jausiesi apsirūpinusi. Tik, būk gera, jokio lagamino dydžio naktinio krepšio!

Ar nieko baisaus...
... mylintis galvoti apie kitus?

Kartais. Specialistų toks moterų elgesys nestebina. Jie seniai pastebėjo: mūsų mintys per sekso seansus dažnai kur nors bastosi. Knygos “Why Men Want Sex &Women Need Love” bendraautorės Barbaros Pease nuomone, moterų smegenys daugiaprocesės — galime ir mylėtis, ir dar šį bei tą apgalvoti. Tokios išvykos į lankas mažina nerimą ir budrumą lemiančios smegenų srities aktyvumą, todėl tokiais atvejais mes netgi lengviau pasiekiame orgazmą.

Ar nieko baisaus...
... neuždaryti tualeto durų atliekant mažą reikalą?

Nepaversk to įpročiu! Taip, santykiams pažengus daugelis ribų išskysta. Kita vertus, visada pravartu pamąstyti, kokios įtakos vienoks ar kitoks elgesys turės romantikai. Gal tu ir patogiai jautiesi demonstruodama jam viską, bet ar norėtum, kad ir jis būtų toks atviras? Kartais truputis paslapties — tikrai ne pro šalį.

Ar nieko baisaus...
... pasiūlyti apmokėti savo sąskaitą ir įsižeisti, jei vaikinas tokį pasiūlymą priima?

Taip! Jei žmogus nori malonumų, jis turi už juos ir mokėti. Kitai tariant, jei vaikinas pakvietė tave į pasimatymą, jis turi apmokėti ir sąskaitą. Mandagu pasiūlyti prisidėti, bet nieko keista, kad jautiesi nustebusi, jei vaikinas pritariamai linkteli galvą: trauk piniginę, mažule...

Ar nieko baisaus...
... tik tyliai žavėtis labai mielu mylimojo bičiuliu?

Kol tai liks paslaptis. Tai, kas vyksta tavo smegeninėje, — tik tavo reikalas. Visiškai normalu, kad net užmezgusi rimtus santykius pastebi ir kitų vyrų, tau jie atrodo patrauklūs, žavūs. Ir šiaip padirginti vaizduotę kartais visai smagu. Aišku, jei jauti ribas. Gali geisti, svajoti ir alpti, kol tai nekenkia tavo tikriems santykiams. Bet jeigu fantazijų ima darytis maža, panūsti savo geidulingas svajones įgyvendinti, kyla labai logiškas klausimas: ar tikrai draugauji su tuo vyru?

Ar nieko baisaus...
... perdėtai girti mylimąjį, kad jis — pats geriausias meilužis?

Hmmm... Galbūt... Vyrų ego būtina glostyti. Nuolat, intensyviai ir be pauzių. Kad ir kokių žavių vyrukų tavo kelyje būtų pasipainioję anksčiau, gyvybiškai svarbu priversti mylimąjį patikėti, kad jis — pats nuostabiausias vaikinas pasaulyje. Mat nuolat giriamas jis ims manyti, kad ir tu esi pati nuostabiausia pasaulyje mergina. O tai bus tau į naudą ir miegamajame, ir iš jo išėjus.

Ar nieko baisaus...
... atsisakyti sekso, kad nubaustum mylimąjį?

Baisu! Tokį žaidimą žaisti labai pavojinga. Jeigu esi dėl ko nors supykusi, problemą spręsk ramiu pokalbiu, bet ne sekso boikotu. Tai pats tiesiausias kelias priversti mylimąjį jaustis atstumtą ir sužlugdytą. Nesielk taip!

Ar nieko baisaus...
... norėti kokią naktį praleisti vienai nors ir degant meile savo vaikinui?

Žinoma! Natūralu norėti šiek tiek laiko tik sau. Tai visiškai nereiškia, kad esi nesugyvenamo būdo ar kad tau nerūpi šalia esantis žmogus. Esame individualybės, todėl netgi sveika šiek tiek pabūti atskirai.

Ar nieko baisaus...
... prisiminti eksą būnant su nauju vaikinu?

Retkarčiais. Ištraukti buvusiuosius iš atminties užkaborių natūralu, bet vis dėlto tegul jie kuo dažniau lieka praeityje. Juk visiškai nesudėtinga prisiminti senus gerus laikus ir nesvarstant, kodėl judviejų su eksu keliai išsiskyrė.

Ar nieko baisaus...
... suvaidinti orgazmą, kad vaikinas gerai jaustųsi?

Šiukštu! Tokie spektakliai kelia rimtą pavojų santykiams. Pagalvok, kaip pati jaustumeisi, jei mylimasis staiga apsimestų tau jaučiantis tai, ko iš tiesų visai nejaučia. Nekas, ar ne? Jeigu nepatiri orgazmo, nekišk galvos į smėlį — būk drąsi ir pasikalbėk su mylimuoju, ko iš jo tikiesi lovoje, kas tave jaudina. Sąžiningumas — tai ženklas, kad esate tvirta pora ir galite vienas kitam suteikti tikro džiaugsmo.