Aštuonioms porcijoms jums reikės:

Kalakutienos ir daržovių šašlykams –

2 kg smulkių bulvių,
800 g kalakutienos krūtinėlių filė,
600 g cukinijų,
2 česnako skiltelių,
6 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Padažui –

400 marinuotų raudonųjų saldžiųjų paprikų,
80 g kapotų migdolų,
2 svogūno galvučių,
2 česnako skiltelių,
2 valg. šaukštų kapotų mėtos lapelių,
4 valg. šaukštų citrinos sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Bulves kruopščiai nuplaukite ir su odele dvidešimt minučių virkite pasūdytame vandenyje.

Pagaminkite padažą. Marinuotas raudonąsias saldžiąsias paprikas suberkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis.

Migdolus paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Ropinius svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Saldžiąsias paprikas, kapotus mėtos lapelius, migdolus, ropinių svogūnų kubelius, kapotus česnakus ir citrinos sultis sutrinkite smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir uždenkite indą dangčiu.

Nuo bulvių nupilkite vandenį ir leiskite truputėlį atvėsti. Nulupkite odelę. Kalakutienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Cukinijas nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite griežinėliais. Medinius iešmelius iš anksto suvilgykite vandeniu ir ant jų pakaitomis suverkite bulves, kalakutienos filė kubelius ir cukinijų griežinėlius. Vėrinukus išdėliokite ant riebalais suteptos skardos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite rankiniu presu ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Šiuo mišiniu sutepkite kalakutienos šašlykus.

Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pašaukite skardą su vėrinukais į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie dvidešimt minučių. Iškepusius kalakutienos šašlykus patiekite kartu su saldžiųjų paprikų ir migdolų padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją