„Žalgirio mūšio reikšmės lietuvių tautai suvokimas paskatino mus išsikelti svarbų uždavinį – šio jubiliejaus minėjimu Lietuvos visuomenę paskatinti aktyviai domėtis savo valstybės istorija, kultūra ir tradicijomis. Juk tauta, nežinanti savo praeities, neturi ir ateities. O Žalgirio pergalė yra kaip tik tas istorinis įvykis, kuris iki šiandien įkvepia lietuvius drąsiai kurti ir pasitikti ateitį. Idėja pagaminti originalaus dydžio paveikslo reprodukciją gimė suvokus ir tai, jog prieš daugiau nei dešimt metų eksponuotą paveikslo originalą pamatė tik nedaugelis Lietuvos žmonių“, - apie projekto atsiradimo istoriją pasakojo reprodukcijos gamybą bei montavimą inicijavusios bendrovės „Ragutis“ generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Projekto „1410 – istorija nepamiršta“ metu Lietuvos gyventojai turės neeilinę galimybę išvysti garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ originalaus dydžio reprodukciją, kurios plotas siekia apie 40 kv. m.

„Lietuvos bajorai yra Žalgirio mūšio dalyvių ainiai. Todėl, ieškojome tokios idėjos, kuri leistų į šios istorinės pergalės paminėjimą įtraukti kuo daugiau Lietuvos žmonių. Visuomenės edukacija šia tema buvo svarbiausia. Gavę originalų bendrovės pasiūlymą, noriai sutikome bendradarbiauti ir tapti kilnios ir švietėjiškos projekto misijos įgyvendintojais“, - projekto bendradarbiavimo sutartį pasirašęs sakė Lietuvos Bajorų Karališkosios Sąjungos vadas Jonas Ragauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją