"Mes, kai buvome susitikę Stokholme, apsvarstėme vieną neblogą temą - apsvarstėme bendradarbiavimo modernizacijos srityje idėją ir susitarėme, kad ji taps viena mūsų bendradarbiavimo temų artimiausiais metais. Šiandien mes paskelbsime, kad pradėsime įgyvendinti šią iniciatyvą", - sakė D.Medvedevas, pradėdamas antradienį Rusijos ir ES aukščiausio lygio susitikimą.

Jis vylėsi, kad "tai duos stiprų impulsą mūsų geriems strateginiams santykiams".

Prezidentas pažymėjo, kad per šį susitikimą bus svarstomos visos temos, susijusios su Rusijos ir ES santykiais.

"Pakalbėsime ir apie ekonomiką, apie nepaprastąsias situacijas, pasikalbėsime apie pasaulinį Europos saugumą, apie regionų problemas, žinoma, ir apie Irano branduolinę programą, Afganistaną, Pakistaną, pasikalbėsime apie Artimųjų Rytų sureguliavimą", - sakė D.Medvedevas.

Savo ruožtu Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso pareiškė užuojautą Rusijai dėl neseniai įvykdytų teroro aktų Maskvos metropolitene ir Stavropolyje.

"Mes manome, kad terorizmas - tai mums gresiantis bendras pavojus, ir spręsti šiuos klausimus reikia drauge", - sakė J.M.Barroso.

Jis taip pareiškė viltį, jog prasidėjęs susitikimas duos "stiprų impulsą Rusijos ir ES santykiams, ir kad Rusijos ir ES santykiai "bus plėtojami geriau ir greičiau".

"Aš tikiuosi, kad šis 25-asis susitikimas bus labai svarbus Rusijos ir Europos Sąjungos tarpusavio santykiams", - sakė Europos Komisijos vadovas.