6 porcijoms reikės:

1 nedidelio moliūgo,
3 šaukštų sviesto,
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno,
1 šaukštelio raudonojo kario pastos,
vandens,
2 šaukštelių druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Įstatykite groteles orkaitės viduryje.

Supjaustykite moliūgą į 4 dalis, patepkite sviestu, pabarstykite druska ir sudėkite ant kepimo popieriaus žieve žemyn. Kepkite orkaitėje 1 val.

Kai moliūgas atvės, šaukštu kabinkite minkštimą ir dėkite į ant vidutinės ugnies įkaitintą puodą. Supilkite kokosų pieną, sudėkite raudonojo kario pastą. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir susmulkinkite plaktuvu iki tirštos tyrės konsistencijos. Po truputį pilkite vandenį, kol sriuba bus norimo tirštumo (vietoj vandens galite naudoti sultinį). Vėl užvirkite, pagardinkite druska. Jei norite, kad būtų aštriau, įdėkite daugiau kario pastos.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)