Vien jo dėka, užtenka vos kelių bendrų repeticijų per metus, kad choras „Mastersingers USA“ ne tik pelnytų prestižinius apdovanojimus, bet ir keliautų po Europą su savo muzikine programa.

„Mastersingers USA“ unikalumas jau buvo įvertintas ir prestižiniais apdovanojimais: pirmoji vieta tarptautiniame muzikos festivalyje Langolene, Šiaurės Velse (2003 m.), pirmoji vieta tarptautiniame vyrų chorų kongrese Barselonoje, Ispanijoje (2005 m.) ir kiti svarbūs prizai.

Koncerte kartu su garsiaisiais choristais pasirodys ir nemažiau įspūdingas lietuviškas choras „Ažuoliukas“. „Dabartinis choro vadovas Vytautas Miškinis – gerai žinomas JAV. Susidomėjome jo vadovaujamu choru, kuris primena mūsiškį ir pasiūlėme kartu surengti koncertą“, - pasakojo „Mastersingers USA“ vadovas Bruce McInnes. Jo nuomone, du panašaus pobūdžio vyrų chorai, gali suteikti neišdildomą įspūdį žiūrovams.

Nuo 1996 metų Europą lankančio choro repertuaras – labai įvairus. Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės sakralinės muzikos kūriniai, skirtingų šalių folkloro dainos, spiričiueliai bei šiuolaikinės muzikos perlai, gyvuojantys daugiau nei penkis šimtmečius. Daugelis kūrinių atliekami a cappella stiliumi, taip dar labiau atskleidžiant vyrų choro balsus.

Surengę pasirodymą Vilniuje, amerikiečių choristai iškeliaus į Rygos, Talino ir Sankt Peterburgo koncertų sales. Tai jų pirmasis toks turas Baltijos šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją