Profesionali psichiatrė N. Childers, pati naudojanti „Facebook“ palaikyti ryšiui su rinkėjais, skaičiuoja, kad per pastaruosius metus šis tinklas labai išsiplėtė ir vien Airijoje turi apie 0,4 mln. registruotų vartotojų. O išplitusi priklausomybė šiam tinklui reikalauja ES intervencijos ir reguliavimo.

„Įsigaliojus Lisabonos sutarčiai išaugo ir ES galimybės leisti teisės aktus, jei kyla grėsmė visuomenės sveikatai Europoje. Aš šiandien raginu Europos Komisiją pateikti pasiūlymus Europos Parlamentui spręsti dėl aiškios grėsmės visuomenės psichikos sveikatai“, - sakė N. Childers.

Ji pripažįsta, kad nėra nieko blogo retkarčiais naudotis „Facebook“ ryšiui su draugais palaikyti, tačiau pati bendrovė turėtų parūpinti instrukcijas, kaip netapti priklausomam nuo socialinio tinklo. Anot parlamentarės, prie „Facebook“ galima priprasti, kaip prie "gražesnės realybės“. Per savo psichiatrės praktiką ji sako susidūrusi su priklausomybe nuo internetinės pornografijos, kuri sugriovė "ne tik santykius, bet ir gyvenimus".

Anot europarlamentarės, reikia imtis veiksmų „tarptautiniu lygmeniu ir ES turi tinkamai reaguoti į nerimą keliančią tendencijas dėl priklausomybės nuo "Facebook" ir į jį panašių socialinių tinklų, kurie atsakingi už daugelį elgesio sutrikimų“.