Tyrimas parodė, kad žmonėms, kurie rečiau valėsi dantis, kilo 70 proc. didesnė rizika susirgti širdies ligomis, nei tiems, kurie sąžiningai valėsi dantis ryte ir vakare.

Ankstesni tyrimai parodė, kad egzistuoja ryšys tarp dantenų ligų ir širdies ligų.

Nors ekspertai nėra įsitikinę, kodėl taip yra, tačiau jie mano, kad tai gali būti dėl burnos ir dantenų uždegimų, kurie, jų manymu, yra susiję su arterijų užsikimšimu.

Šis tyrimas leido pirmą kartą įvertinti, kaip dažnai žmonės turi valytis dantis, norėdami sumažinti riziką.

Tyrimui vadovavęs Londono Universiteto koledžo profesorius Richardas Wattas sakė: „Mūsų rezultatai patvirtino ir dar labiau sustiprino nuomonę, kad egzistuoja ryšys tarp burnos higienos ir (širdies) ligų rizikos.“

Tyrime buvo nagrinėjami daugiau kaip 11 000 suaugusių žmonių duomenys.
Visiems savanoriams buvo pateikti klausimai apie jų gyvenimo būdą ir įpročius (įskaitant ir tai, kaip dažnai jie valosi dantis).

Medicinos seserys gavo jų medicinos istoriją ir informaciją apie širdies ligų atvejus šeimoje, buvo pamatuotas jų kraujo spaudimas ir paimti kraujo pavyzdžiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją