Į maitinamųjų ir drėkinamųjų kaukių, skirtų specialiai sausai jautriai odai sudėtį įeina:

Pelžiedės (nuo paraudimo ir uždegimo) ir gingko bilobos (nuima uždegimą, tonizuoja kapiliarus) ekstraktai; azuleno (nuo uždegimo); jojobos ir avokados (maitina odą), agurklės (maitina ir suminkština), makadamijos (drėkina ir ramina) aliejai; priešuždegiminio poveikio šeivamedžio žiedai ir uogos; jūrinis kolagenas ir kt.

Modeliuojančios kaukės silikono pagrindu su jūros dumbliais, mineralais ir augalų ekstraktais giliai drėkina odą, o gydomieji serumai, naudojami su tokiomis kaukėmis, aktyviau ir efektyviau veikia odą.

Kosmetinis masažas atliekamas su kremais, turinčiais: sezamo (ramina ir minkština odą), kviečių daigų (stiprina audinio struktūrą), orchidėjos (minkština ir ramina) aliejaus. Šiuose kremuose yra priešuždegiminių, raminančių, minkštinančių, maitinamųjų ir drėkinamųjų komponentų, o taip pat reikiamos koncentracijos vitaminų A, B5, E, F, H.

Sausos odos priežiūra namuose

Kai kurias priemones sausai jautriai odai galima pasigaminti namų sąlygomis.

Krakmolingas vanduo prausimuisi. Arbatinis šaukštelis bulvių krakmolo ištirpinamas viename valgomajame šaukšte virinto šalto vandens, įpilamas nedidelis kiekis verdančio vandens ir greitai išmaišoma. Gauta masė atskiedžiama litru šilto vandens ir naudojama kasdieniam prausimuisi. Tirpalas gaminamas dviems dienoms, laikomas šaldytuve.

Maitinamoji ir vitaminizuota kaukė. 1- 2 graikiškų riešutų branduoliai susmulkinami į miltelius, sumaišomi su kiaušinio tryniu ir arbatiniu šaukšteliu sviesto. Kaukė tepama ant odos, po 30 minučių nuplaunama šiltu vandeniu.

Kursas- 10 procedūrų po 2 kartus per savaitę.

Kaukės “Nevysk”.

1. Šilta virta su lupenomis stambi bulvė nuvaloma ir padaroma piurė. Dedama po arbatinį šaukštelį grietinės, pieno, augalinio aliejaus, glicerino. Šilta masė tepama ant veido ir dekolte, uždengiama servetėle. Po 20 minučių nuplaunama šiltu vandeniu arba piene suvilgytu tamponu.

Kursas- 10 procedūrų 2 kartus per savaitę.

2. Gerai prinokusio banano piurė sumaišoma su arbatiniu šaukšteliu pieno arba grietinėlės. Kaukė tepama ant veido ir dekolte, po 20 minučių nuimama piene suvilgytu vatos tamponu, po to nuskalaujama šiltu vandeniu. Tokia kaukė tonizuoja ir drėkina sausą jautrią ir vystančią odą.

Kursas- 20 procedūrų, po vieną per dieną.

Jautrią sausą odą geriausia plauti šalavijo, lakišiaus, ugniažolės ir kitų priešuždegiminių žolelių ištraukomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją