Rezultatai: užtenka pasakyti, kad griežtas ministro pirmininko Silvio Berlusconi įstatymas nepadėjo sumažinti Italijoje kylančios įtampos, kurią kelia imigracija ir jos vaidmuo Italijos visuomenėje. Aukščiausią tašką įtampa pasiekė sausio mėnesį, kai mažame Rosarno miestelyje, esančiame Calabrijos pietuose, kilo riaušės. Šiame regione gyvena ir dirba apie 20 tūkst. imigrantų, dauguma jų iš Afrikos. Dvi dienas trukusių riaušių rezultatas - apgadinti automobiliai, išplėštos parduotuvės, 50 sužeistų imigrantų ir policijos pareigų, nemažai suimtų riaušininkų.

“Juodos avies” įstatymas Šveicarijoje

Imigrantų skaičius: 1,7 milijono

Imigracijos politika: pastaraisiais metais, išpopuliarėjus kraštutinių dešiniųjų Šveicarijos liaudies partijai (SVP) ir 2009 m. referendumo nutarimu uždraudus šalyje prie mečečių statyti naujus minaretus, į viešumą iškilo sudėtingi šveicaru santykiai su musulmonų imigrantų bendruomene. Vienas didelio visuomenės dėmesio dar nesulaukęs dalykas - SVP pasiūlytas naujas griežtas imigracijos įstatymas, šiuo metu laukiantis referendumo.

Šis įstatymas įgalintų Šveicarijos vyriausybę iš šalies skubiai deportuoti visus teistus nusikaltėlius iš užsienio šalių, o galbūt net ir jų šeimų narius.

Rezultatai: po to, kai SVP 2007 m. savo reklamos kampanijai sukūrė plakatą, kuriame vaizduojamos trys baltos avys, spardančios juodą avį, o apačioje - užrašas „Kad būtų saugiau“, Jungtinės Tautos iš vyriausybės pareikalavo oficialaus pasiaiškinimo (tuo metu SVP Šveicarijos parlamente turėjo daugumą vietų). Ginčai dėl imigracijos įstatymų suskaldė Šveicarijos visuomenę. 2007 m. oponentai suformavo neilgai gyvavusį komitetą “Juoda avis”, skirtą kovai už imigrantų teises, tačiau entuziastų, palaikančių SVP ir jos politiką, vis daugėja. 

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją