A. Ūsas į teismo salę buvo įvestas pro atskirą įėjimą bei išvengė gausaus būrio žurnalistų dėmesio.

Teismo kolegijai vadovaujantis teisėjas Vytautas Krikščiūnas prieš teismo posėdį žurnalistus informavo, kad posėdis bus neviešas ir paprašė palikti teismo salę.

Antradienį į teismą atvyko ir D. Kedžio sesers vyras advokatas Aidas Venckus.

A. Ūsas į teismą atvyko saugomas asmeninės apsaugos darbuotojų.

Netrukus po teismo posėdžio pradžios teisėjų kolegija padarė pertrauką ir išėjo pasitarti.

Trečiadienį bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, kadangi į teismą neatvyko A. Ūso advokatė Loreta Kraujutaitienė.

„Teismas nusprendė posėdį atidėti birželio 17-tai, nes neatvyko A. Ūso gynėja. A. Ūsas įteikė gydytojo pažymą, kad L. Kraujutaitienė serga. Pasitarusi teisėjų kolegija nusprendė posėdį atidėti”, - teigė teisėjas V. Krikščiūnas.

Pasak teisėjo, pradėjus bylą nagrinėti be kaltinamojo gynėjos advokatės L. Kraujutaitienės, būtų pažeista kaltinamojo teisė į gynybą, o tai ateityje galėtų tapti priežastimi panaikinti galutinį teismo sprendimą. Jeigu advokatė negalės dalyvauti ir kitame teismo posėdyje, teisėjų kolegija kaltinamajam siūlys pasirinkti kitą gynėją arba pati paskirs advokatą.

Paruošė atsitraukimo planą

Praėjus daugiau nei valandai po teismo posėdžio, A. Ūsas išdrįso išeiti iš teismo pastato. Beje, vienintelis įtariamasis buvo parengęs atsitraukimo planą.

Iš pradžių du kaukėti apsaugininkai sėdo į visureigį ir privažiavo prie centrinio įėjimo į teismo pastatą. Tuomet BMW privažiavo prie kito išėjimo. Tada A. Ūsas greitai išbėgo, sėdo į automobilį ir dideliu greičiu pasišalino.

Beje, praėjus pusvalandžiui po teismo posėdžio A. Ūsas DELFI teigė jau palikęs Panevėžio teismo rūmus. Akivaizdu, kad taip norėta suklaidinti žurnalistus.

Taip pat A. Ūsas DELFI teigė, kad gausios policijos pajėgos saugo ne jį.

„Aš neprašiau policijos apsaugos. Nežinau, ką jie saugo, gal teismo pastatą nuo „budulių“, - kalbėjo A. Ūsas.

Taip pat A. Ūsas sakė, kad jo bei D. Kedžio dukters motinos Laimutės Stankūnaitės advokatė L. Kraujutaitienė „neatlaikė įtampos“.

„Ne vien Neringa Venckienė turi teisę sirgti. Advokatė paprasčiausiai neatlaikė susikaupusios įtampos“, - sakė A. Ūsas.

A. Venckus stebisi policijos pajėgomis

Tuo metu D.Kedžio sesers N.Venckienės vyras Aidas Venckus išreiškė nuostabą, kad A. Ūsą saugo tokios gausios policijos pajėgos.

„Dar nemačiau, kad įtariamąjį saugotų tokios pajėgos. Mažų mažiausiai keista. Aš turiu savo nuomonę šiuo klausimu, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikysiu“, - teigė A. Venckus.

Beje, prie teismo lūkuriavo nedidelė grupė D. Kedžio šalininkų.

„Reikia viešą posėdį daryti, mes Ūsą akmenimis užmėtytume“, - kalbėjo panevėžiečiai.