EP biuras, jo administracija, planuoja skirti „IT mobilumo projektui” 4,3 mln. svarų sterlingų (apie 17 mln. litų).

Biuras nusprendė, kad ir kokia didelė būtų dabartinė finansinė krizė, visi 736 EP nariai turi tapti labiau „prijungti” ir kad nešiojamas planšetinis kompiuteris „iPad” yra būtent tas prietaisas, kuris leis jiems daugiau nuveikti keliaujant.

Gegužės 28 d. Europoje bus pradėti pardavinėti daugiau kaip 500 svarų sterlingų (apie 1980 litų) kainuojantys „iPad” kompiuteriai, kurie, kaip manoma, bus labai paklausūs. Kiek anksčiau šiais metais, kai „Apple” vadovas Steve’as Jobsas paskelbė apie šių kompiuterių prekybą JAV, per savaitę buvo nupirkta pusė milijono „iPad“ kompiuterių.

Nors neseniai EP nariai gavo naujus „Hewlett-Packard” nešiojamus kompiuterius, kai kurie europarlamentarai skundėsi biurui, kad, palyginti su „iPad”, šie kompiuteriai yra sunkūs ir nepatogūs.
„iPad“ idėjos sumanytojas yra vokietis Klausas Welle, EP Generalinis sekretorius, kuris garsėja kaip populiaraus „Apple” gaminio „iPhone” entuziastas. Apie planą įsigyti „iPad” kompiuterius pranešė aukštas pareigas EP biure užimantis šaltinis, kuris nesutiko skelbti savo vardo. „Mes galėtume atsikratyti savo senų personalinių kompiuterių, kai kurie iš jų turi pasenusią programinę įranga, tokią kaip „Microsoft Word 2003””, - teigė šaltinis.

„Dauguma EP narių jau turi „iPhone” telefonus ir yra labai jais patenkinti. Nešiojamas kompiuteris tuo metu tiko, bet „iPad” yra daug geresnis prietaisas”, - teigė šaltinis EP biure.

„Mums buvo pasakyta, kad „iPad” iš tikrųjų sumažintų išlaidas, nes jie nėra brangūs, ir mes galėsime likti prisijungę, būdami už biuro ribų arba atostogaudami, bet dauguma vyresnių EP narių net nežino kaip deramai naudotis internetu”, - teigė Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos (UKIP) narė ir biudžeto komiteto atstovė Marta Andreasen.

„Aš esu prieš, nes tai atrodo visiškai nebūtina, ypač kai Europos mokesčių mokėtojams yra tokie sunkūs laikai”, - teigė europarlamentarė.

EP atstovė spaudai paneigė informaciją apie planus „artimiausiu metu” pirkti EP nariams „iPad” kompiuterius ir teigė, kad nėra susipažinusi su biuro iniciatyva.