Remiantis moksliniais tyrimais, sergantiems astma 30 proc. sumažėja tikimybė susirgti kiaušidžių vėžiu, ore esančioms medžiagoms alergiškiems vaikams rizika susirgti leukemija – 40-čia proc. mažesnė, nei sveikiems bendraamžiams.

„Reikia išsamesnių tyrimų, tačiau skaičiai rodo, kad alergija – statistiškai pastebimas apsauginis faktorius“, – teigė Teksaso universiteto (JAV) epidemiologas daktaras Zuberis Mulla. – Tyrimus atlikę medikai seniai įtarė, kad alergijos ir vėžys susiję, tik tyrimai rodė įvairius rezultatus.“

Tačiau pastaraisiais metais susiformavo aiškesnis vaizdas ir jau galima daryti prielaidą, kad sergantieji alergija turi didelį pranašumą.
Amerikos Kornelio universiteto medikai ištyrė, kad vaikų alergija ore esančioms dalelėms mažina riziką susirgti gerklės, odos, plaučių ir žarnyno vėžiu.

Kitas tyrimas parodė, jog alergijos mažina vadinamosios ne Hodžkino limfomos ir skrandžio vėžio riziką. Harvardo mokslininkai nustatė, kad astma, egzemos, šienligė mažina smegenų vėžio grėsmę.

Kanadoje atlikti tyrimai parodė, kad sergant vadinamąja šienlige kasos vėžio rizika sumažėja 58 proc.

„Alergijos – viso organizmo aktyvinimas“, – įsitikinęs Kornelio medicinos centro daktaras Ronaldas Crystalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją