Pirmadienį Drąsiaus Kedžio dukra jau trečią kartą nepristatyta į pasimatymą su motina.

Specialistai: mergaitė laikosi pakankamai neblogai

Kaip DELFI sakė D. Kedžio teta Nijolė Skučienė, jų namuose buvo apsilankęs policijos pareigūnas, kuriam mergaitė pasakė tą patį, ką ir žmonėms budintiems prie namų tvoros. Mergaitė teigė nenorinti važiuoti į pasimatymą su motina.

Pagal teismo sprendimą, L. Stankūnaitė su dukra gali matytis dukart per savaitę – pirmadieniais ir ketvirtadieniais – po dvi valandas.

Praėjusią savaitę dėl protestuotojų veiksmų mergaitė nė karto nebuvo nuvežta į pasimatymą su motina.

Žmonės jau nuo gegužės 15-osios budi Garliavoje, protestuodami prieš Kėdainių rajono apylinkės sprendimą grąžinti mergaitę motinai.

Šis sprendimas buvo apskųstas Panevėžio apygardos teismui ir laikinai sustabdytas. Tačiau pasimatymai turi vykti, nes šis teismo sprendimas nėra pakeistas. Mergaitės globėjai Neringai Venckienei atsidūrus ligoninėje į pasimatymą D. Kedžio dukrą turėjo pristatyti seneliai – Laima ir Vytautas Kedžiai.

Netrukus po to, kai mergaitė nebuvo išleista iš namų, į Garliavą atvyko Vaiko apsaugos tarnybų specialistės iš Kauno ir Kauno rajono savivaldybių.

Po maždaug pusvalandžio pokalbio su mergaite konstatuota, kad D. Kedžio dukra laikosi pakankamai neblogai.

„Atsižvelgiant į susidariusią situaciją mergaitė laikosi neblogai“, - nuo platesnių komentarų susilaikė Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos pareigūnė Anželika Vežbavičiūtė.

Pareigūnės taip pat nepanoro komentuoti kokių veiksmų bus imtasi.

Kviečia atvykti L.Stankūnaitę

N. Skučienė po Vaiko teisių apsaugos specialisčių vizito apie įvykius informavo prie tvoros budinčius žmones.

D. Kedžio krikštamotė taip pat negailėjo kritikos specialistėms.

„Atrodo, kad specialistės gina ne vaiko teises, o pedofilų klaną. Jos tik mykia kažką ir viskas...“, - sakė N. Skučienė.

Moters teigimu, niekas neprieštarautų, jei pati L. Stankūnaitė atvyktų į Garliavą pasimatyti su dukra.

„Susidarius tokiai situacijai pasimatymai laikinai galėtų būti sustabdyti. Juk galima į viską žvelgti žmogiškai. Taip pat L. Stankūnaitė pati galėtų atvykti pas Kedžius. Mes pasimatymui atlaisvintume visą namą. Kokie čia pasimatymai, kai L. Stankūnaitę saugo krūva kaukėtų apsauginių“, - teigė N. Skučienė.

Garliavoje jau antrą savaitę budinčių protestuotojų lyderiai taip pat užtikrino, kad nebūtų trukdoma L. Stankūnaitei Venckų ar Kedžių namuose susitikti su dukra.

„Mes tik reikalaujame, kad mergaitė nebūtų išvežta iš namo“, - sakė žmonės.