125 g grietinėlės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g pieniško šokolado,
125 g juodo kartaus šokolado,
2 šaukštai kakavos miltelių,
1 šaukštas cukraus pudros.
Puode užvirinkite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Sumeskite į ją gabalėliais sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps. Mišinį ataušinkite iki kambario temperatūros ir tada išplakite, kol pašviesės ir sutirštės. Išplaktą mišinį 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Į dubenį išsijokite cukraus pudrą ir kakavos miltelius. Šaukšteliu kabinkite sustingusią grietinėlės – šokolado masę ir suvoliokite iš jo rutuliukus. Rankas reikia nuolat vilgyti šaltame vandenyje, tada šokoladas mažiau velsis ir lips prie pirštų. Rutuliukus dėkite į dubenį su kakavos milteliais ir pamažu jį judinkite, kad rutuliukai tolygiai apliptų kakavos sluoksniu.
Triufeliai laikomi šaltai sandarioje dėžutėje.
Skanaus!