Stotelė suprojektuota naudoti namie, ji pagamina 0,5 kg vandenilio per 8 valandas naktį, kad dieną galėtų aprūpinti elektromobilio kuro elementus. Tarp sistemos privalumų įtraukiamas įkrovimas, nereikalaujantis vietos vandenilio laikymui, ir darbas su platforma „Smart Grid“.

Dienos metu, kai energijos poreikis pasiekia maksimumą, saulės ir vandenilio stotelė gali tiekti atnaujinamą energiją namų sistemai, taip prisidėdama prie energijos įvairovės ir ekonomiškumo.

Įkrautas „Honda FCX Clarity“ gali nuvažiuoti apie 386 km. Automobilį galima krauti greitai, penkių minučių vandenilio papildymai užtikrina ilgesnį važiavimą. Tačiau greito krovimo stotelės bus prieinamos tik ateityje. „Honda“ pažymi, kad patogus krovimas per naktį namie naudojant saulės krovimo stotelę ir platformą „Smart Grid“ turėtų patenkinti įprastus važiavimo poreikius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją