Automobilių elektros laidus gaminančios "Baltijos automobilių technikos" akcijų paketas "Yazaki" atiteks, Japonijos korporacijai kovo mėnesį su "Siemens Automotive" pasirašius bendradarbiavimo susitarimą.

Pagal šį susitarimą "Yazaki" ir "Siemens Automotive" ketina įkurti tris bendroves. Dvi iš jų bus atsakingos už tolesnę gaminių plėtrą, rinkodarą bei produkcijos pardavimą, o trečioji užsiims produkcijos gamyba.

Pirmose dviejose bendrovėse "Yazaki" ir "Siemens Automotive" priklausys po 50 proc. akcijų, o trečiojoje, kuriai priklausys "Siemens Automotive" dabar valdoma "Baltijos automobilių technika" bei kitos automobilių elektros įrangos bendrovės Slovakijoje, Čekijoje, Indijoje, Turkijoje ir Brazilijoje, - atitinkamai 75 ir 25 proc. akcijų.

Centrinė trečiosios bendros "Yazaki" ir "Siemens Automotive" įmonės būstinė įsikurs Vokietijoje, iš viso joje dirbs 5 tūkst. žmonių. Finansinė sandorio pusė neatskleidžiama.

"Siemens Automotive" yra Vokietijos elektronikos koncerno padalinys, kurio specializacija -automobilių elektros ir elektronikos įrangos gamyba. "Yazaki" yra vienas didžiausių automobilių elektros įrangos gamintojų pasaulyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją