Tačiau Europos Sąjunga teigia, kad Lenkija neatitinka euro įvedimo reikalavimų, kadangi šiuo metu šalies vyriausybė išleidžia daugiau, nei uždirba, kainos yra nepastovios, o valiutos vertė sumažėjo euro atžvilgiu.

Lenkijos finansų ministras Jacekas Rostowskis tvirtina, kad euro įvedimo grafiko nustatymas nebėra prioritetas ministro pirmininko Donaldo Tusko vyriausybei, jo valdomai ES pritariančiai koalicijai ir Pilietinės platformos partijai.

J. Rostowskis palygino 16 šalių eurozoną su dideliu renovuojamu namu, teigdamas, kad geriau nebūti jame iki kol jo konstrukcija taps stipresnė.

„Eurozona yra kaip namas, kurį reikia sutvirtinti, pataisyti ir perdažyti, – sakė J. Rostowskis, duodamas interviu „Radio Zet“. – Geriau nebūti šiame name, kadangi čia daug triukšmo ir yra dulkių, todėl mums geriau būti šalia esančiame mažame name.Po kelerių metų, kai eurozona bus ... sustiprinta, perdažyta ir spindinti, mes galėsime ramiai įsikelti“.

Teigiama, kad Varšuva nesugebėjo panaudoti greito augimo metų prieš pasaulinę krizę tam, kad sumažintų savo deficitą. Vien tik 2002 m. ji buvo žemiau ribos, turėdama 1,9 proc. bendro vidaus produkto deficitą. 2008 m. deficitas išaugo iki 3,7 proc., „tai rodo, kad geri laikai nebuvo panaudoti, siekiant sustiprinti viešuosius finansus“, teigiama pranešime.

2009 m. dėl mokesčių sumažinimo ir kitų veiksnių deficitas pasiekė 7,1 proc.
Infliacija taip pat yra per didelė, teigia ES. Per 12 mėnesių iki šių metų kovo mėn. infliacija Lenkijoje vidutiniškai siekė 3,9 proc.