„Vidurinės mokyklos trečios klasės, kurioje dabar mokosi Karolina, programą ji sugebėtų įveikti maždaug per mėnesį“, - sako jos tėtis Romanas pridurdamas, kad puikus dukrų žaidimas šachmatais ir loginis mąstymas pasiekiamas dideliu darbštumu. Kasdien šachmatų treniruotėms jos skiria po keturias valandas.

Devynmetė Karolina Misiuk Austrijoje vykusiame visos Europos Sąjungos šachmatų čempionate užėmė trečią vietą. Paklaustas, ko labiausiai tėvams reikia, norint savo mažamečius išmokyti žaisti šachmatais, Romanas atsako: „kantrybės“. Žaisti šachmatais jis savo vaikus pradeda mokyti nuo trejų metų. Tai duoda jiems tvirtą loginį mąstymą ir tikslo siekimą.

Riešės olimpiados įkvėpėja ir pagrindinė organizatorė Gražina Žižienė sakė, kad dvi dienas vykusiose sporto žaidynėse dalyvavo keli šimtai šio kaimo gyventojų, kurie varžėsi trylikoje skirtingų sporto šakų. Žaidynėse išdalinta penkiasdešimt medalių komplektų.

Ši sporto šventė vyksta jau ne pirmus metus Riešės bendruomenės pastangomis, prisidedant Riešės gimnazijai ir vietos verslo bendruomenei. „Sporto žaidynės, kuriose komandos sudarytos gatvių principu, padeda bendruomenei suartėti, jų svarbiausias tikslas ne pergalės, o pirmiausia, stipri ir vieninga bendruomenė“,- sako Riešės bendruomenės pirmininkas Artūras Želnys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją