Per megafoną A. Svarinskas kalbėjo rožinio maldas, o tikintieji jas choru kartojo. Kovai prieš homoseksualus kviesta Mergelė Marija ir visi šventieji. Tikintieji prie Katedros atsinešė ir Lietuvos vėliavą.

Maldų metu skambėjo mintys, kad homoseksualumas – liga, kurią reikia gydyti, o homoseksualumo sklidimas – nusikaltimas. Išdavusių leidimą eitynėms reikalauta atsistatydinti. Pasipriešinimo maldoje kritikuoti ne tik išdavę leidimą eitynėms „Už toleranciją“, bet ir šią iniciatyvą palaikiusieji. Katedros aikštėje reikšta parama laikinajam generaliniam prokurorui Raimundui Petrauskui, bandžiusiam eitynes stabdyti teisme.



Įpusėjus maldai į Katedros aikštę atskubėjo Seimo narys Petras Gražulis. Tačiau vietoje rožančiaus kalbėjimo jis rinkosi bendravimą su žiniasklaida bei viešai užsipuolė konservatorių Rytą Kupčinską. P. Gražulis jį ragino atsiriboti nuo mero Viliaus Navicko. Įsiaudrinusį P. Gražulį ramino jo rėmėjai.

Prie Katedros meldėsi disidentė Nijolė Sadūnaitė, konservatorius Kazimieras Uoka, čia sukiojosi Vilniaus simboliu tapęs kunigaikštis Vilgaudas. Daugelis vilniečių pro maldininkus praeidavo nesustoję.