Pristatyti didelio kruopštumo reikalaujantį meno kūrinį pirmoji gegužės savaitė pasirinkta neatsitiktinai. Japonijoje, kur ir gimė origami atšaka kusudama, ši savaitė vadinama auksine. Jos metu švenčiama visų vaikų džiaugsmo diena, kurios metu taip pat išreiškiama padėka ir jų motinoms. Būtent šios gražios šventės metu japonai savo namus papuošia tradicinėmis kusudamomis.

Manoma, kad kusudama Japonijoje atsirado maždaug prieš tūkstantį metų. Tais laikais į medžiaginį maišelį būdavo dedamos kvapnios žolės ir medžio žievės, o išorė apipinama gėlėmis. Prie apačios pritvirtindavo penkių spalvų ilgus šilkinius kaspinus ir gegužės 5 d. kabindavo namuose – šie rutuliai turėjo apsaugoti nuo ligų bei blogų dvasių. Vėliau kusudama buvo pradėtos lankstyti iš popieriaus.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją