Europos Parlamento nario Zigmanto Balčyčio ir Europos naujienų portalo myEP.lt inicijuotas konkursas skirtas Lietuvos nepriklausomybės 20 metų sukakčiai paminėti, todėl parodai atrinkta 20 geriausių darbų. „Pažiūrėk, tai mano Lietuva!“ ragino visus apsidaryti aplinkui, ieškoti tai, kas gražu ir įamžinti fotografijose.

„Norėjome paskatinti Lietuvos žmonės pažvelgti į savo šalį tarsi keliautojo akimis, iš naujo pastebėti dalykus, kurių per kasdienius rūpesčius dažnai nebepastebime – kraštovaizdžius, žmones, papročius ir tradicijas. Džiugu, kad žmonės į kvietimą aktyviai sureagavo, o dažnas siuntė net po kelias nuotraukas,“ – sakė Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis.

Konkurso atrankos komisijos narys, Spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis, teigia buvęs maloniai nustebintas, kad fotografuodami Lietuvą žmonės išvengė stereotipinių nuotraukų.

„Malonu, kad žmonės Lietuvą mato kaip nuostabios gamtos šalį. Nustebino tai , kad nuotraukose neretai užfiksuotas toks Lietuvos atspindys, kokio dažnai nepastebi net ir profesionalūs fotografai,“ – sakė J. Staselis.