Amerikietiškasis suktukas

Netgi pats žodis “curl” tiesiogiai iš anglų yra verčiamas kaip “suktukas”. Atskirai nuo škotiškos nulėpausės katės, kerlo ausys ne minkštos, o kietos, todėl glostant katę susidaro įspūdis, kad pas ją ant galvos visai ne ausys, o pūkuoti ragai.

Turbūt todėl amerikietiškasis kerlas visada turi tokią nuostabią išvaizdą, kuri daugeliu atžvilgių sutampa su jo charakteriu. Iš tiesų, kerlas yra labai meilus katinas, kuris, be to, yra laikomas linksmiausia ir labiausiai gyvenimu besidžiaugiančia kate visoje kačių karalystėje.

Kerlo protėviai

Veislės istorija prasidėjo nuo pamestinuko. 1981 metų vasarą Kalifornijoje prie sutuoktinių Džo ir Greis Ryga namo priklydo maža juoda katytė su keistomis ausytėmis. Žmonės priglaudė nematytą padarėlį ir pavadino paklydėlę Sulamifija. Būtent ji ir yra skaitoma veislės pradininke.

Pati katytė turbūt nesudomintų selekcininkų: ar mažai gamtoje anomalijų!? Bet Sulamifa atsivedė kačiukų su tokiomis pačiomis ausytėmis. Jau per pirmą parodą daugelis felinologų rimtai pradėjo kalbėti apie naująją veislę.

Nepaisant savo populiarumo, pasaulyje kerlų labai nedaug. Šiuo momentu pasaulyje yra suskaičiuota tiktai apie penkis šimtus kačių, įtrauktų į specialų katalogą. Specialistams – felinologams nesunku atsekti kiekvieno Amerikietiško kerlo kilmės medį.

Kiekvienas kačiukas - aukso vertės

Visi kačiukai gimsta su paprastomis ausimis, bet jau po dešimties dienų ausys pradeda suktis į spiralę. Šis procesas baigiasi, kai kačiukai pasiekia keturių mėnesių amžių, ir tik tada galima pasakyti, ar iš jo gavosi tikras kerlas - čempionas, ar tik paprastas naminis numylėtinis.

Kačiukas – kerlas įkainotas būtent aukso kaina. Savininkai juos mėgsta ne tik dėl nuostabios išvaizdos, bet ir dėl charakterio - juk amerikietiškasis kerlas yra laikomas vienu iš pačių meiliausių kačių veislių. Netgi bendravimą su į save panašiais, šios katės linkusios iškeisti į vakarinius pasisėdėjimus su mylimais šeimininkais.

Nepaisant jų keistos išvaizdos, amerikietiškasis kerlas gali pasigirti nuostabia sveikata - jie niekada neserga ir praktiškai nereikalauja kailio priežiūros. Labai mėgstantys bendrauti amerikietiški kerlai lengvai įsikuria namuose, draugauja su šunimis ir tampa nuostabiu vaikų kompanionu.

Parodose šie katinai labai mėgstami dėl savo charakterio: jie nesimuisto svetimose rankose ir dar - šis “amerikietis” nėra apdraskęs dar nė vieno teisėjo. Letena paruošta, akys blizga! Rudaplaukis kerlas pasiruošęs žaisti tol, kol pats šeimininkas nepavargs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją