Piketuotojai neskandavo jokių šūkių, o tiesiog ramiai stovėjo prie S.Daukanto aikštę priešais Prezidentūrą juosiančios tvorelės.

Studentu prisistatęs Emilis Dambrauskas žurnalistams sakė, jog piketuotojai norintys, kad prezidentas prisiimtų atsakomybę už šiuo metu besirutuliojančius įvykius ir atsistatydintų.

Be to, piketuotojai teigė atėję pakviesti žmones prisijungti prie kitą šeštadienį S.Daukanto aikštėje rengiamo mitingo, kurio organizatoriams savivaldybė jau išdavė leidimą.

E.Dambrausko teigimu, piketą surengė internetinis judėjimas "Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai".

Aikštėje susirinkusius piketuotojus stebėjo apie šimtas žmonių, kuriuos policijos pareigūnai įvardijo kaip praeivius.

"Susirinko keturi žmonės, jie vykdo įstatymų reikalavimus, laikosi atstumo", - BNS sakė Viešosios policijos tarnybos komisaras inspektorius Raimundas Dervinskas.

Apie valandą trukusio piketo dalyvius stebėjo keliolika policijos pareigūnų.

Paties R.Pakso Vilniuje šeštadienį nebuvo - jis su šeima penktadienį vakare išvyko į Palangą. Dėl to, kad prezidento nebuvo mieste, virš Prezidentūros neplevėsavo ir prezidento vėliava.

Jau dvi savaites Prezidentūrą krečia skandalas dėl galimų prezidento aplinkos ryšių su tarptautiniais nusikaltėliais ir ginklus perkančiomis terorizmą remiančiomis šalimis.

Kitą šeštadienį vyksiančią pilietinę akciją už prezidento atsistatydinimą rengia visuomeninis judėjimas "Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai". Savivaldybė leido 14 - 16 valandą S.Daukanto aikštėje surengti mitingą ir eitynes nuo Savivaldybės aikštės iki Prezidentūros.

Kaip teigiama prašyme savivaldybei, šio visuomeninio judėjimo branduolį sudaro bendraujantis, politiškai aktyvus jaunimas. Organizatoriai nurodė taikios demonstracijos tikslą - paraginti prezidentą atsistatydinti.