Žolelės - vietoj prieskonių

Garsusis anglas virėjas Jamie Oliveris teigia: “Patikėkite mano patirtimi - rinkitės prieskonines žoleles ir jos atvers jums neįtikėtinų kulinarinių pergalių skonį.Pagardinkite paprastą patiekalą žolelėmis ir jis tiks net pačiam prabangiausiam šventiniam stalui. Be to, jos dar ir naudingos sveikatai: pavyzdžiui, kalendra, peletrūnas ir krapai teigiamai veikia virškinimą; rozmarinas - tikras atradimas kepenims, be to, veikia raminamai, padeda įveikti stresą”.

Lupti ar ne?

Nuluptas obuolys arba nuskusta bulvė - skanu, gražiau, tačiau jokios naudos sveikatai. Daugumos vaisių ir daržovių pagrindinės maistingosios medžiagos yra susikaupusios arti lupynos.
Todėl vaisiams ir daržovėms skusti įsigykite specialų įrankį, kuris nuskuta tik labai ploną sluoksnį.

Naudingi deriniai

Kai kurie produktai nemėgsta vienatvės ir jiems būtinai reikalinga pora. Pavyzdžiui, pagrindinio morkos vitamino - karotino - organizmas nepasisavina be riebalų.

Pavasarį ne vienas skundžiasi geležies trūkumu. Norėdami papildyti jos atsargas valgome daugiau raudonos mėsos, grikių, ankštinių daržovių. Tačiau geležies balansą ne visada pavyksta atstatyti.

Priežastis to paprasta: kai kurie mūsų raciono produktai, pavyzdžiui, arbata arba kava, neutralizuoja iki 60 proc. geležies.

Ne -  šviesai

Makaronai ir kruopos stikliniuose induose virtuvėje ant lentynų gal ir atrodo stilingai, tačiau šie produktai veikiami šviesos praranda naudingąsias medžiagas. Tas pats pasakytina ir apie pieną - neverta jo iš pakuotės perpilti į stiklinį ąsotį.

Produktus, kuriuose yra daug riebalų, pavyzdžiui, chalvą arba šokoladą taip pat geriau laikykite spintelėje, veikiami šviesos jie praranda vitaminą B2.