Didelė naujų klubų įtaka

Pats susirinkimas vyko ramiai ir korektiškai, nebuvo jokių ginčų bei rietenų. Balsavimo teisę turėjo 13 LNSA klubų atstovų. Penki klubai į šią asociaciją įstojo tiktai prieš porą savaičių.

Šie nauji asociacijos nariai – kalnų slidinėjimo klubai „Snaigė“, „Šilas“ ir „Kalnų ereliai“, slidinėjimo klubai „Gavaitis“, kuriame daugiausia susibūrė orientavimosi sporto entuziastai bei Visagino „Startas“ per asociacijos visuotinį narių susirinkimą gavo mandatus ir teisę balsuoti.

Prieš posėdį dėl visuomeninių pareigų nesuderinimo su tiesioginiu darbu Lietuvos olimpiniame sporto centre iš LNSA valdybos atsistatydino buvęs žinomas irklavimo treneris Kęstutis Barkus, o vėliau – ir visa valdyba.

Slaptu balsavimu daugiausia balsų (13) surinko orientavimosi sporto entuziastas vilnietis Evaldas Brazlauskis, uteniškis Stasys Dervinis (12), vilniečiai Paulius Augūnas, Gintautas Černiauskas ir Andrius Bublys (po 8) bei ignaliniečiai Remigijus Arlauskas ir Jonas Paslauskas. Jie pateko į LNSA valdybą.

Valdžia – ignaliniečių rankose

Valdyba rinko asociacijos prezidentą ir generalinį sekretorių. Jais atitinkamai tapo ignalinietis, orientavimosi sporto entuziastas R. Arlauskas (žinomos Lietuvos orientacininkės Ramunės Arlauskienės vyras) ir Ignalinoje gimęs bei augęs bei čia biatlonininko ir slidininko karjerą pradėjęs, o dabar Vilniuje gyvenantis G. Černiauskas.

Taigi LNSA valdžia – ignaliniečių rankose. Valdyboje yra dar ir Ignalinos moksleivių namų direktoriaus pavaduotojas, slidinėjimo teisėjas J. Paslauskas, o ignalinietė Kazimiera Strolienė yra Lietuvos slidinėjimo rinktinės trenerė.

Buvęs asociacijos generalinis sekretorius J. Gimbickis, surinkęs 6 balsus, net nepateko į valdybą, bet buvo išrinktas revizoriumi.

Labiausiai nusiminę visuotiniu susirinkimu buvo pagrindinių šalies slidinėjimo centrų - Anykščių ir Visagino - slidinėjimo entuziastai, kurių nė vienas nepateko į valdybą.

Kaip sakė naujasis asociacijos prezidentas R. Arlauskas, beje, su visa šeima stebėjęs Vankuverio olimpines žiemos žaidynes, ir generalinis sekretorius G. Černiauskas yra pasirengę dirbti gerai ir atiduoti visa jėgas, kad Lietuvos slidinėjimui būtų tiktai geriau, kad ši sporto šaka populiarėtų.

„Gal kada nors džiaugsimės ir olimpiniais medaliais. Tikiuosi, kad naujas olimpinis ciklas mums bus sėkmingas“, – sakė naujasis LNSO prezidentas R. Arlauskas.

Su naująja LNSA valdyba nemažas viltis sieja ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) referentė žiemos sporto šakoms Vida Vencienė, kuri dalyvavo visuotiniame asociacijos narių susirinkime ir džiaugėsi ramiu posėdžiu.