Sausį „Toyota“ pranešė, kad dėl grėsmės saugumui atšaukia 1,7 mln. automobilių, tarp kurių yra „Auris“, „Avensis“, „Aygo“, „Yaris“ ir „Prius“ modeliai.

„Toyota“ teigimu, šiuo metu yra patikrinta daugiau nei 1 mln. automobilių, o gedimų šalinimas esą einasi 3-4 kartus greičiau nei buvo manyta anksčiau.

„Toyota Europe“ atstovų teigimu, kompanija nesitiki sutvarkyti 100 proc. atšauktų automobilių, nes kai kurie pirkėjai nusprendė nesikreipti į gamintojo atstovybes.

„Pavyzdžiui Didžiojoje Britanijoje sutvarkysime apie 95 proc. atšauktų automobilių, nepaisant to, kad mašinų savininkams siuntėme po tris laiškus“, – teigė „Toyotos“ atstovas.

Kompanija pabrėžia, kad defektų tvarkymo kampanijos pabaiga nėra numatyta, todėl net ir po 5 metų į „Toyota“ servisą užsukusio atšaukto automobilio savininkui bus suteikta nemokama gedimo šalinimo paslauga.

Visame pasaulyje nuo praėjusių metų rudens „Toyota“ iš viso atšaukė apie 8,5 mln. automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją