„Būdamas Europos Tarybos prezidentu, aš patvirtinu, kad ketinu sušaukti Euro grupės valstybių ir vyriausybių vadovų susirinkimą maždaug gegužės 10 dieną", - sakė H. Van Rompuy'us spaudos konferencijoje Tokijuje, kur jis buvo nuvykęs keturių dienų vizitui.

„Remdamiesi ataskaitomis, kurios bus baigtos per ateinančias dienas, valstybių ir vyriausybių vadovai priims nutarimą dėl jungtinės programos finansavimo pagal derybų, kuriose šiuo metu dalyvauja Europos Komisija, Europos centrinis bankas, Tarptautinis valiutos fondas, ir, žinoma, Graikijos vyriausybė, rezultatus", - sakė jis ir pridūrė:

„Derybos vyksta, jos vyksta sėkmingai, klausimas apie skolos restruktūrizaciją nėra svarstomas".


Šiuo metu ispanų vadovaujamos ES prezidentūros šaltiniai sakė, kad Europos Sąjungos vadovai svarsto galimybes sušaukti ypatingą aukščiausio lygio susitikimą Briuselyje gegužės 10 d., kuriame priimtų nutarimą dėl pagalbos paketo Graikijai.

Antradienį reitingų vertinimo agentūra „Standard and Poor's" žymiai sumažino Graikijos skolą iki „spekuliacinės" kategorijos, o taip pat nuvertino Portugaliją, investuotojams susirūpinus, kad politinis spaudimas gali stabdyti milijardų eurų vertės finansinę paramą Graikijai.

Įvairių šalių rinkose kyla abejonių, ar vyriausybės turės politinės valios tam, kad pasiektų ir paremtų susitarimą dėl pagalbos. Ypač tai jaučiama Vokietijoje, kur viešoji nuomonė griežtai nepritarianti pagalbai Graikijai ir kurios kanclerės Angelos Merkel partija rizikuoja pralaimėti regioninius rinkimus, įvyksiančius gegužės 9 d.