Sekmadienio pavakare iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto pakilusiu oro bendrovės „Star1 Airlines" lėktuvu „Boeing" į Londoną skrido 145 keleiviai. Skrydžio pradžia nežadėjo jokių nemalonių staigmenų - palydovės, kaip įprasta, nešiojo keleiviams gėrimus ir užkandžius. Tačiau po valandos ramybę orlaivyje ėmė drumsti maždaug 50 metų vyras.

Pašokęs iš krėslo vyras ėmė veržtis prie „Boeing" durų ir rėkti, kad niekas jam nesukliudys iššokti iš orlaivio. Paskui keleivį puolė dvi palydovės ir vienas palydovas. Pasak įvykio liudininkų, įsisiautėjęs vyras įnirtingai priešinosi. Galiausiai palydovams pavyko jį pasodinti į krėslą ir prisegti saugos diržu. Šalia atsisėdęs jaunas palydovas visą likusį skrydžio laiką neleido įsiaudrinusiam keleiviui pakilti iš vietos. Stiuardui teko gerokai pakovoti. Įgulos narių pranešimuose bendrovės vadovybei apie incidentą teigiama, kad keleivis mušėsi, spardėsi, šaukė esąs „už visus čia kiečiausias".

Labiausiai tikėtina, kad lėktuvo keleiviams ir įgulai baimės įvaręs vyras bus nubaustas už chuliganizmą. Dažniausiai taip būna, kai incidentą imasi tirti policija. Paprastesniais atvejais pažeidėjus baudžia Civilinės aviacijos administracija (CAA) - skiria jiems įspėjimą ar baudą nuo 150 iki 300 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją