8 porcijos

Migdolų padažui:

1 skiltelė spausto česnako,
¼ stiklinės migdolų sviesto,
1 citrinos žievelė,
¼ stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
¼ stiklinės karšto vandens,
½ šaukštelio druskos.

Salotoms:

1 ryšulėlis šparagų, supjaustytų 2.5 cm ilgio gabalėliais,
4 stiklinės virtų laukinių ryžių,
1 stiklinė virtų geltonųjų skaldytų žirnių,
keli pjaustyti svogūnų laiškai,
¼ stiklinės ožkos pieno sūrio (nebūtinai).

Gaminimas:

Sumaišykite česnaką, migdolų sviestą, citrinos žievelę ir sultis bei alyvuogių aliejų. Supilkite karštą vandenį, suberkite druską.

Užvirkite puodą su vandeniu. Pagardinkite druska, sudėkite šparagus ir minutę pavirkite. Nusausinkite, nuplaukite po šaltu vandeniu, kad šparagai nustotų virę.

Dideliame dubenyje sumaišykite laukinius ryžius, žirnius, šparagus ir pusę migdolų padažo. Jei padažo neužtenka, įdėkite dar. Paragaukite ir, jei reikia, dar įberkite druskos. Patiekite pabarstę svogūnų laiškais ir ožkos pieno sūriu.

Kaip išvirti laukinius ryžius: į vidutinio dydžio puodą įpilkite 4 ½ stiklinės pasūdyto vandens ir 1 ½ stiklinės laukinių ryžių. Užvirkite. Sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite apie 40 min.

Kaip išvirti geltonuosius žirnius: į didelį puodą įpilkite 3 stiklines vandens, užvirkite. Suberkite ¾ stiklinės žirnių ir virkite 20-30 min, kol suminkštės. Nusausinkite ir pasūdykite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją