Lietuvos olimpinės misijos vadovas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius kursų dalyvius informavo apie sąlygas, kurios sportininkų laukia Atėnuose ir supažindino su finansiniais pasirengimo olimpinėms žaidynėms aspektais.

"Lėšų trūksta, tačiau tikiuosi, kad rasime būdų ir Lietuvos olimpinės rinktinės poreikius patenkinsime optimaliai", - sakė šalies sporto vadovas.

Jis taip pat apgailestavo, kad vis dažniau įsižiebia konfliktai tarp jaunų ir patyrusių trenerių, kad sportininkai nutaria treniruotis savarankiškai, nors ne visi sugeba taip, kaip olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas pažymėjo, kad svarbiausia žinoti visą tiesą apie pasirengimą Atėnų vasaros olimpinėms žaidynėms, išgirsti iš trenerių, su kokiomis problemomis susiduria jie ir jų auklėtiniai.

"Labai svarbu apsaugoti sportininkus nuo traumų, dirbti taip, kad geriausią sportinę formą 2004 metais atletai pasiektų olimpinių startų dienomis, ir vengti nesutarimų atskirų federacijų darbe", - sakė LTOK prezidentas.

Jis sutiko su olimpinių rinktinių trenerių priekaištu, kad pinigų pasirengimui trūksta, bet pažymėjo tai, kad visos sumos, kurios yra gaunamos, rinktines pasiekia laiku. A. Poviliūnas priminė, kad visi Atėnų olimpiados prizininkai bus apdovanoti automobiliais BMW ir solidžiomis premijomis, o čempionams atiteks 400 tūkst. litų.

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis informavo apie tai, kaip Atėnuose bus apsirengę Lietuvos delegacijos nariai, kur gyvens rėmėjai ir sporto specialistai. Lietuvos delegacija į Atėnus vyks užsakomuoju reisu.

Programos "Atėnai-2004" vadovas Algirdas Raslanas ir LTOK olimpinio sporto direkcijos direktorius Kazys Steponavičius kursų dalyvius supažindino su Atėnų sporto bazėmis, miesto infrastruktūra, gyvenimo sąlygomis, informavo, kaip vyks akreditacija.

Atėnuose pagrindiniai sportininkų dalyvavimą varžybose apsunkinantys veiksniai bus karštis ir smogas, todėl itin svarbūs bus maitinimosi klausimai. Apie tai mintimis dalijosi geriausi šalies sporto medikai. Dar kartą buvo priminta dopingo problema - kova su tuo kasdien vis stiprėja, o Atėnuose kontrolė bus itin griežta. Tačiau kiekvienas sportininkas turi gerai žinoti savo teises ir procedūrą, kad nebūtų pažeistos jo teisės - apie tai jiems primins lankstinukas.

Kursuose buvo išklausytos šalies rinktinės lyderių trenerių mintys - jie dalijosi patirtimi ir metodika, galinčia padėti geriausiai pasirengti olimpinėms žaidynėms. Savo patarimais jiems talkino mokslininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją