Kai ištariama dažnai girdėta frazė: „iki trejų metų niekada nesirgo“, tai tiesiog patvirtina, kad jūs auginate normaliai besivystantį ir sveiką vaiką.

Ką daryti? Visų pirma pripažinti faktą, kad neįmanoma pradėti aktyviai bendrauti su kitais vaikais ir nesusirgti. Juk jūs tam buvote pasiruošę, tačiau negalvojote, kad ligos kartosis nuolatos. Dažnos ligos reiškia: arba jūs per greitai skubate sugrįžti į vaikų darželį po ligos, arba kas nors netvarkoje pačiame vaikų darželyje (priimami sergantys vaikai, patalpos retai vėdinamos, vaikai mažai būna gryname ore ir pan.)
Ar mes galime daryti įtaką vaikų darželiui? Žinoma, kad ne. Ar galime leisti vaiką į kitą vaikų darželį? Kartais tai įmanoma, bet nėra taip paprasta ir brangu.

Ar galime nevesti vaiko į vaikų darželį, jeigu mums reikia eiti į darbą, o gydytojas nenori pratęsti nedarbingumo pažymos?

Pakeisti vaikų darželio negalime. Nevesti į darželį taip pat neturime galimybės. Atvedame, susergame, pasveikstama, vėl atvedame... Staiga suprantame, kad visą savo uždarbį mes išleidžiame gydydami vaikiškas ligas!

Tuomet kažkas iš aplinkinių ištaria: „Jūsų mažylis netinkamas vaikų darželiui“. Staiga viskas pasidaro suprantama. Metame darbą. Nustojame lankyti darželį. Ir iš tikrųjų po 1 – 2 mėnesių nustojame būti dažnai sergančiu vaiku.

Mes nustojome lankyti vaikų darželį todėl, kad nesugebėjome surasti normalaus vaikų darželio.

Mes nustojome lankyti vaikų darželį todėl, kad neturėjome galimybės sustiprėti po ligos.

Atkreipkite dėmesį: „Mes negalėjome“, „Mes neturėjome galimybės...“

Išvada:

„Netinkamų darželiui“ vaikų nebūna. Būna tik netinkami darželiui tėvai.

Mes nesuradome tinkamo vaikų darželio todėl, kad tokio tiesiog nėra.

Mes neturėjome galimybės sustiprėti po ligos, todėl, kad tokios galimybės nenumato mūsų vaikų gydytojų instrukcijos ir darbo įstatymai.

Išvada:

Nebūna netinkamų darželiui vaikų. Yra tik netinkama darželiams visuomenė.

Iš tikrųjų nėra taip jau viskas dramatiška. Gydant net ir dažnai pasikartojančias virusines infekcijas ir taikant tinkamus gydymo būdus galima nekenkiant vaiko sveikatai.

Susirgo vaikutis. Išvalėte kambarį, išvėdinote, davėte atsigerti arbatos, įlašinote lašelių į nosytę. Pasveikote. Juk mes nedarėme nieko pavojingo, kenksmingo ar blogo.

Tačiau jeigu kiekvienas vaiko nusičiaudėjimas jau priežastis gausybei gydomųjų sirupų ar tablečių, kurios skambiai vadinamos „apsisaugojimo procedūromis“, antibiotikų injekcijoms, rūpestingo ištyrimo, konsultacijų su dešimtimis specialistų, iš kurių kiekvienas mano, kad būtina dar įtraukti keletą reikalingų preparatų – tokie virusinių susirgimų gydymai dažniausiai padaro daugiau žalos negu naudos. Taigi tokiam mažyliui vaikų darželis yra pavojinga vieta, tiek jo tėvams, tiek ir gydytojams...

Jeigu jūsų vaikas labai dažnai serga, tačiau pasveiksta be vaistų, o gydant tik natūraliomis priemonėmis – tegul serga, sveiksta, tegul lanko vaikų darželį, tegul daro tai, ko pats nori.

Tai tikrai nekenksminga – taip sirgti ir taip pasveikti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją