Darbo grupės narių teigimu, tarp 70 tūkst. gali būti nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys žmonės, seniau emigravę asmenys, namų šeimininkės.

„Jeigu jums kils klausimas, kodėl anksčiau buvo įvardyti 200 tūkst., o dabar kalbama apie 70 tūkst. žmonių. Kai mes kalbame apie 70 tūkst., tai yra žmonės, kurie visiškai nemokėjo. Kai buvo pasakyta, 200 tūkst., tai turima omenyje tuos žmones, kurie pernai sumokėjo už dalį mėnesių, o už likusius nemokėjo, tačiau neaišku, dėl kokios priežasties jis nemokėjo, ar neprivalėjo, ar buvo išvažiavęs“, – po trečiadienio Vyriausybės posėdžio sakė darbo grupės vadovė, sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė.

DELFI primena, kad darbo grupė siūlo leisti PSD skolingiems gyventojams šį mokestį susimokėti dalimis, jo mokėjimą atidėti arba skolą pripažinti beviltiška.

Tuo tarpu emigrantai, Valstybinei mokesčių inspekcijai savo išvykimą specialioje deklaracijoje galės savo išvykimą deklaruoti už penkerius paskutinius metus. Gyventojai, kurie Lietuvoje negyvena ilgiau nei pusę metų per metus ir tai deklaravęs, PSD mokėti neprivalo, bet netenka ir draudimo.

Niekur nedirbantys, nesimokantys ar darbo biržoje nesiregistravę gyventojai valstybei turi patys susimokėti PSD po 72 Lt per mėnesį arba 864 Lt per metus. Tačiau dauguma likusių skolingų piktinasi apie šią prievolę sužinoję tik tada, kai nepriemoką pamatė savo preliminarioje pajamų deklaracijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją