„Vaikas sugeria aplinką kaip kempinė, – sako Vladimiras Kruglikovas, „Liaudies susirinkimo“ vadovas. Nekreipti dėmesio į tai, kas šiandien supa vaikus – nusikaltimas. Jau net šeima negali apsaugoti vaiko. Todėl mes norime priversti valdžią pasirūpinti mūsų vaikais. Ir palaikome tuos, kurie gina savo vaiką, kaip lietuvis tėvas Drąsius Kedys.“

Akcijos pagrindu taip pat bus parodytas šešėlių teatro spektaklis, kurio tema – vaikas, apsuptas visuomenės ydų, tokių kaip narkomanija, alkoholizmas, rūkymas, pedofilija ir prievarta. Be to, Zaporožės gyventojams buvo parodyta scena „Girtuoklystė“ – pigiame bare geriantys ir besikeikiantys piliečiai. Tokios kompanijos yra nesąmonė, ypač poilsiavietėse, juk jas mato vaikai, ir, kas baisiausia, mėgdžioja tokį elgesį, teigia akcijos dalyviai.

Taip pat „Liaudies susirinkimas“ išreiškė palaikymą Drąsiui Kedžiui, lietuviui, kuris neva atkeršijo už savo vaiko išniekinimą. Pasirodo, pasitikėti valdžia neverta, ir panaši situacija gali pasikartoti ir Ukrainoje, mano akcijos dalyviai, kurie atsinešė plakatus su Drąsių Kedį palaikančiais žodžiais.

Apie tai, kad žmonės prarado kantrybę, byloja toks faktas: praeiviai prieidavo prie akcijos dalyvių ir, rodydami į D. Kedžio nuotrauką, sakydavo: „Teisingai pasielgė!“

Miesto gyventojai turėjo nemažai klausimų valdžios atstovams. Zaporožės meras Jevgenijus Kartašovas kasmet organizuoja akciją „Alaus diena“, kurios metu vaikai ir paaugliai mato savo dievaičius ir pasisekimo sulaukusius žmones su alaus bokalais.

Susirinkusieji skundėsi, kad mylimos žvaigždės į miestą atvyksta praktiškai tik dalyvauti panašiose šventėse, kuriose reklamuojami alkoholiniai gėrimai. Zaporožėje beveik nebeliko sporto sekcijų, vaikų klubų ir būrelių.

Visuomeninis judėjimas „Liaudies susirinkimas“ buvo įkurtas prieš ketverius metus, po miesto mero rinkimų. Jo tikslas – kontroliuoti vietos valdžios veiksmus. Kartą per ketvirtį „Liaudies susirinkimas“ organizuoja atvirus rinkėjų forumus. Judėjimą sudaro 52 visuomeninės organizacijos.

DELFI primena, kad antradienį Kaune rastas 40-mečio vyro kūnas, įtariama, kad tai gali būti dviejų žmonių nužudymu įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio kūnas. D.Kedžio artimieji teigia morge jau atpažinę palaikus. Jo krikštamotė Audronė Skučienė antradienio vakarą DELFI patvirtino, kad morge atpažino savo sūnėną. „Man nekyla jokių abejonių, kad tai Drąsius. Mes turėjome vilties, kad jis Ispanijoje ar kur kitur, bet turime liūdnų naujienų", - sakė moteris.