"Manome, kad tokiu sprendimu žengėme žingsnį į priekį, nes tokia praktika taikoma ir Eurolygos varžybose, ir NBA, - Eltai sakė LKL generalinis direktorius Zenonas Kamarūnas. - Juk teisėjų darbą apmoka LKL, todėl klubams nėra jokio reikalo palaikyti su jais kontaktus".

Pagal naująją tvarką, teisėjus rungtynėms skiria Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija (LKTA), vadovaujama patyrusio arbitro Kęstučio Pilipausko, o LKL tik patvirtina juos.

Z. Kamarūnas pripažino, jog po dramatiško praėjusio sezono buvo nusiskundimų, kad iš anksto paskelbus teisėjus jiems buvo daromas spaudimas.

"Mūsų nuostata yra tokia, kad kiekvienas teisėjas turi bent po kartą teisėjauti kiekvienai komandai, kad ji galėtų jį įvertinti, nes pagal šiuos vertinimus sudaromas teisėjų reitingas", - sakė Z. Kamarūnas.

Vertinimus teisėjams rašo ir rungtynių komisarai. Naujausias arbitrų reitingas bus paskelbtas po dviejų ratų varžybų.

Šiame sezone kol kas užfiksuotas tik vienas didesnis incidentas dėl teisėjavimo - antradienį LKL Drausmės komisija diskvalifikavo Kauno "TOPO centro-Atleto" trenerius Gintautą Obelevičių ir Ramūną Cvirką atitinkamai trejoms ir vienoms LKL rungtynėms už išpuolį prieš teisėją Virginijų Dovidavičių per praėjusio savaitgalio rungtynes namuose su Šiaulių "Šiauliais" (88:94). Be to, jie turės sumokėti baudas už netinkamą elgesį - atitinkamai 1500 ir 900 litų.

Z. Kamarūnas sakė, jog toks sprendimas buvo priimtas atidžiai išnagrinėjus rungtynių vaizdo įrašus ir įsitikinus, kad teisėjas V. Dovidavičius nebuvo šališkas, kaip atrodė kauniečių treneriams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją