Ketverių olimpinių žaidynių dalyviai, 2000 metų pasaulio ir Europos čempionatų bronzos medalių laimėtojai M. Drobiazko ir P. Vanagas iš mėgėjų sporto pasitraukė po 2002 metų kovo mėnesį Japonijoje vykusio pasaulio čempionato, kuriame dėl neobjektyvaus teisėjavimo mūsiškiai liko be medalių.

Nuo tada Lietuvos duetas dalyvavo įvairiuose ledo šou, o vieną projektą praėjusių metų "Ledo žvaigždės" Vilniuje surengė ir patys. Ketvirtadienį į Lietuvą grįžę Margarita ir Povilas lapkričio viduryje mūsų šalies publikai pristatys naują savo projektą "Liepsnojantis ledas".

Mūsų šalies šokių ant ledo pora į didįjį sportą planuoja sugrįžti 2004 metų rudenį, o vėliausias jų sugrįžimo laikas - 2005 metų kovo mėnuo. Kaip žinoma, ateinančios olimpinės žiemos žaidynės vyks 2006 metais Turine.

P. Vanagas teigė, kad apsisprendimą vėl dalyvauti mėgėjų varžybose lėmė daug priežasčių, iš kurių pagrindinė - nauja teisėjavimo sistema. "Be to, dalyvaudami įvairiuose pasirodymuose, įsitikinome, kad dar sugebame ištverti milžiniškus krūvius", - pabrėžė Povilas.

Netrukus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Elektrėnuose vyksiančiame renginyje "Liepsnojantis ledas" žiūrovai galės išvysti net tris M. Drobiazko ir P. Vanago premjerinius šokius. Programoje pasirodys ne tik pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigždės, bet ir scenos šokėjai bei ispanų kilmės dainininkas Maksimas Rodrigezas (Maksimas Rodrigesas).

M. Drobiazko ir P. Vanago 2002 metų gruodį Vilniaus ledo rūmuose surengtas šou "Ledo žvaigždės" sulaukė didelio pasisekimo. Tai ledo šokėjus ir paskatino imtis naujo projekto, kuris turėjo vykti šių metų gegužę. Tačiau renginį dėl P. Vanago ir 1994 metų olimpinio čempiono Aleksejaus Urmanovo traumų teko nukelti.

Apie dvi valandas truksiantis šou "Liepsnojantis ledas" bus dviejų dalių. Pirmoje dalyje olimpiniai, pasaulio ir Europos dailiojo čiuožimo čempionai bei prizininkai atliks naujus originalius savo programos numerius, o antrojoje dalyje žiūrovams bus suteikiama galimybė išvysti unikalią ledo ir scenos šokio sintezę - dailiojo čiuožimo žvaigždžių ir flamenko šokėjų pasirodymus sujungs tema "Flamenko istorijos". P. Vanago teigimu, tokie šou, kuriems čiuožėjai rengia specialias programas, pasaulyje vyksta labai retai.

Renginyje "Liepsnojantis ledas" pasirodys 1998 metų Nagano olimpinių žaidynių sidabro medalių laimėtojai, daugkartinių pasaulio čempionai Andželika Krylova ir Olegas Ovsianikovas, pasaulio ir Europos čempionai Marija Petrova ir Aleksejus Tichonovas, pasaulio profesionalų čempionai Jelena Leonova ir Andrejus Chvalko, Italijos čempionė Silvija Fontana. Į P. Vanago ir M. Drobiazko rengiamą žvaigždžių šou atvyks ir dukart olimpinių žaidynių prizininkas prancūzas Philippe'as Candeloro (Filipas Kandeloras), kuris garsėja ne tik meistriškumu ant ledo, bet ir didžiuliu artistiškumu.

Savo programas taip pat demonstruos ledo akrobatai ir komikai Vladimiras Besedinas ir Oleksejus Poliščiukas, Prancūzijos komikas Laurentas Tobelis (Loranas Tobelis), o scenoje flamenko ugnį įžiebs Vasilijus ir Inesa Kleimionovai.

Renginys "Liepsnojantis ledas" lapkričio 12 dieną vyks Kauno sporto halėje, lapkričio 13 dieną - Klaipėdos ledo manieže, lapkričio 14 dieną - Elektrėnų ledo rūmuose ir lapkričio 16 dieną Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose.

Nežinia, kada kitą kartą Lietuvos publika galės pamatyti tokį ledo žvaigždžių šou. P. Vanagas pažymėjo, kad grįžę į didįjį sportą jie nebegalės organizuoti tokių projektų, nes tam reikia daug laiko ir jėgų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją