Škotijos geležinkelis varžysis su tokiomis kelionėmis kaip plaukimas Nilu ir Amazone. Laimėtoją šiais metais išrinks skaitytojai.

Kiti nominuoti maršrutai - palei Ramųjį vandenyną besidriekiantis kelias iš Los Andželo į San Franciską; kelionė traukiniu („Ghan geležinkeliai“) iš Darvino į Adelaidę; pasiplaukiojimas jachta po graikų Kikladų salyną.

Kelionių ekspertų komisija nusprendė, kad Vakarų Aukštutinės Škotijos linija yra itin vaizdinga ir pasižymi didele įvairove. Ši linija tęsiasi per Loch Long, Loch Lomond, Loch Eil ir Glenfinnan viaduką su 21 arka, matytą filmuose apie Harį Poterį. Jakobitų garo traukinys, vasarą vežantis maršrutu Fort William - Mallaig, Hario Poterio gerbėjams dar yra žinomas Hogvartso ekspreso pavadinimu.

Maršrutas taip pat apima aukščiausią Britanijoje kalną Ben Nevis ir ežero Loch Morar apylinkes, kur gyvena stirnos ir raudonieji briedžiai.

Traukinys stoja antroje pagal dydį Britanijoje traukinių stotyje Corrour, kurią buvo galima išvysti ir 1995 m. filme „Traukinių žymėjimas“, pastatytame pagal Irwine Welsh kultinį romaną.

Geležinkelio statybos, vykusios 1889-1901 m., buvo laikytos vienu didžiausiu Viktorijos laikų inžinierijos pasiekimu.

„Ši linija neabejotinai yra viena įspūdingiausių pasaulyje ir visiškai šalia mūsų,“ - sakė Londone dirbantis „Lonely Planet“ redaktorius Tom Hall.

„Žmonės vėl pradeda daugiau keliauti traukiniais, o šis maršrutas tampa vis populiaresnis.“

„VisitScotland“ vadovas Philip Riddle sakė, kad žinia, jog šis maršrutas buvo įtrauktas į vaizdingiausių kelionių sąrašą, jį labai pradžiugino.

Jis sakė: „Geležinkelis driekiasi nepaprastai vaizdingomis vietovėmis ir yra mėgstamas turistų iš viso pasaulio. Šis faktas ir tai, kad jis vaizduotas filmuose apie Harį Poterį, palieka keliautojams nepakartojamų įspūdžių.“

„Vakarų Aukštutinės Škotijos linija yra laimėjusi daugybę apdovanojimų ir būtų nuostabu, jei į ši sąrašą galėtume įtraukti ir „Lonely Planet“ įspūdingiausios kelionės titulą.“

„ScotRail“ vadovas Steve Montgomery sakė: „Tai, kad ši linija nominuota įspūdingiausių pasaulio kelionių konkurse, yra didelis mūsų darbuotojų, teikiamų paslaugų ir, žinoma, vaizdingų vietovių įvertinimas. Laukiame dar daugiau keliautojų, norinčių pasimėgauti šiuo ypatingu maršrutu. “

Tarp kitų „Lonely Planet“ nominuotų pramogų yra žygis Hadriano siena (nominuotas įspūdingiausio istorinio potyrio kategorijoje), Gizos piramidės, Gvatemalos majų piramidės, Berlyno sienos griuvėsiai, ekskursijos į Tadžmahalą, Koliziejų, Akropolį.

Laimėtojai, kuriuos internetu išrinks „Lonely Planet“ skaitytojai, bus paskelbti rugpjūčio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją