Vienas iš svarbiausių klausimų, nagrinėtų posėdžio metu, buvo Eurolygos Finalinio ketverto varžybų vietos parinkimas ateityje. Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bertomeu informavo asamblėjos narius, kad derybos dėl 2004-2005 metų šio varžybų etapo surengimo Maskvoje (Rusija) yra smarkiai pasistūmėjusios į priekį, ir artimiausiu metu galima tikėtis galutinio susitarimo. Generalinė Asamblėja taip pat priėmė nutarimą, pagal kurį bus parengti išsamūs reikalavimai, kuriais bus remiamasi, skiriant Finalinio ketverto varžybų rengimo teisę 2005-2006 ir 2006-2007 metų sezonuose.

Posėdžio metu taipogi buvo svarstomi klausimai dėl tolimesnių ryšių su generaline lygos rėmėja kompanija “Telefonica”, kriterijų nustatymo žaidėjų agentų veiklai bei klubų finansinei apskaitai.

J.Bertomeu pasveikino naujuosius Eurolygos narius: Novo Mesta “Krka” (Slovėnija), Valensijos “Pamesa” (Ispanija) bei Romos “Lottomatica” (Italija) klubus, išreikšdamas ypatingą padėką pastarajam už jo įdėtas pastangas, surengiant šio sezono atidarymo iškilmes bei organizuojant Eurolygos Generalinės Asamblėjos posėdį.

ULEB Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, kalbėdamas su žurnalistais, patvirtino, kad ne kartą diskutavo su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisaru Davidu Sternu dėl NBA plėtros Europoje. "Mano manymu, NBA ir ULEB organizacijos turi dirbti išvien", - teigė J.Bertomeu.

Anot J.Bertomeu, NBA į Senąjį žemyną žengs tuomet, kai sulauks garantijų, kad investuoti pinigai į naujų didesnių arenų ir sporto centrų statybą atsipirks. "Tam reikia gerai išanalizuoti visą Europos rinką, - tvirtino Eurolygos generalinis direktorius. - Spalį Barselonoje per "Barsos" rungtynes su NBA klubu "Memphis Grizzlies" kalbėjomės su ponu Davidu Sternu. Jis teigė, kad nėra tikras, jog Europoje NBA turės didelį populiarumą. Bet manome, jog viskas išsispręs iki šio dešimtmečio pabaigos ir NBA invazija į Europą įvyks".

J.Bertomeu taip pat paskelbė, jog yra sudaryta darbo komisija, kurioje dirbs ULEB ir NBA organizacijų nariai. Pasak J.Bertomeu, komisijos pagrindinis tikslas - kurti strategijas, kaip būtų galima populiarinti krepšinio žaidimą Senajame žemyne.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją