- Spalio viduryje Klaipėdoje vykusi Baltijos miestų sąjungos 7-oji generalinė konferencija akivaizdžiai parodė, kad uostamiestyje nesama salės, tinkamos tokio lygio renginiams organizuoti. Turimos patalpos yra per mažos, be to, jos nėra tinkamai įrengtos.

Todėl buvo nuspręsta, kad vienas iš šios kadencijos miesto Tarybos prioritetų kaip tik ir bus sporto ir pramogų komplekso statyba. Penktadienį įvyko pirmas darbo grupės, suburtos šiam tikslui įgyvendinti, posėdis. Šią darbo grupę sudarantys politikai, valdininkai, sporto bei kultūros renginius organizuojantys specialistai aptarė esamą padėtį bei numatė tai, nuo ko šį didelį darbą reikėtų pradėti.

Klaipėdos bendrajame plane yra numatyta net trys vietos, kur galėtų būti statomas toks objektas. Situacija palanki tuo, kad viena jų yra miesto šiaurėje, kita - pietuose, o trečioji - pačiame viduryje. Taigi turime iš ko rinktis.

Pietinėje miesto dalyje tai būtų teritorija palei Minijos gatvę ir Jūrininkų prospektą. Pusė šios teritorijos jau yra privatizuota, likusi dalis tebepriklauso valstybei. Yra parengti ir šių teritorijų detalieji planai. Sporto ir pramogų kompleksui statyti pietinėje miesto dalyje taip pat būtų galima panaudoti ir apie 50 ha, kadaise skirtų pažadų netesėjusiai įmonei "Penninox".

Dar viena vieta, tinkama sporto kompleksui statyti, yra ties Taikos ir Baltijos prospektų sankryža. Ten, beje, tokios paskirties objektas jau buvo pradėtas statyti. Ši teritorija taip pat jau yra suplanuota, joje, kaip ir pietinėje miesto dalyje, esama ir privačių, ir valstybei priklausančių sklypų.

Šiaurinėje miesto dalyje sporto kompleksą būtų galima statyti dabartinės vasaros koncertų estrados vietoje. Pastaroji yra Savivaldybės įmonės UAB Poilsio parko sudėtinė dalis. Šį rudenį vykusios mūsų krepšininkų palydėtuvės į Europos čempionatą parodė, kad mūsų vasaros koncertų estrada jau paseno ir nebeatitinka jokių tokiems statiniams keliamų reikalavimų.

Pastarąją vietą galima vadinti idealia, nes čia jau yra visa reikiama infrastruktūra, taip pat esama ir plėtros galimybių. Šalia - parkas, dėl kurio ateities iki šiol dar neapsispręsta. Kadangi šią teritoriją valdo Savivaldybės įmonė, būtent Savivaldybė ir galėtų imtis iniciatyvos organizuojant lėšų pritraukimą.

Darbo grupė nutarė, kad pirmiausia su šia idėja derėtų supažindinti miesto visuomenę, pristatyti jai visas tris vietas ir paraginti verslininkus teikti savo pasiūlymus.

Nuo to, kuri vieta bus pasirinkta, priklausys ir būsimos įmonės modelis. Pavyzdžiui, jei būtų nutarta statyti vasaros estrados vietoje, Savivaldybė per jai priklausančią įmonę galėtų platinti savo akcijas ir tokiu būdu pritraukti lėšas kompleksui statyti. Pasirinkus teritoriją, kurioje esama privačių sklypų, įmonės modelis, aišku, būtų kitoks.