V.Chomičius apie savo pasitraukimą žaidėjams paskelbė prieš sekmadienio (11.02) vakarinę treniruotę.

Maskvos klubo vadovybė buvo labai nepatenkinta komandos rezultatais FEL taurės turnyre ir Rusijos superlygoje. FIBA turnyre "Dinamo" krepšininkai buvo iškovoję 2 pergales ir patyrę vieną nesėkmę. Rusijos superlygoje rezultatas buvo atvirkščias: 2 pralaimėjimai, viena pergalė ir devintoji turnyrinės lentelės vieta. Galimybių reabilituotis V.Chomičiui, 2003 metais su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine tapusiam Europos čempionu ir "Dinamo" klube išdirbusiam tik penkis mėnesius, suteikta nebuvo. Iki atėjimo į Maskvos "Dinamo" klubą 44 metų V.Chomičius paskutiniuosius ketverius metus dirbo Permės "Ural Great" vyr. trenerio Sergejaus Belovo asistentu.

Komentuodamas savo pasitraukimą, V.Chomičius kalbėjo: "Deja, per mėnesį man nepavyko parengti tokios komandos, kuri sugebėtų siekti pergalių. Aš - profesionalas, todėl man normalu, kai treneris visiškai atsako už rezultatą. Komandos selekcinė politika buvo teisinga. Sakyčiau, buvo pasirinkta gera strategija parenkant žaidėjus, tačiau padaryta taktinių klaidų. Tarkime, su kai kuriais krepšininkais buvo per vėlai pasirašyti kontraktai, kai kas vėlokai prisijungė prie klubo. Gyvenimas tęsiasi, ir aš nesiruošiu pasitraukti iš krepšinio. Klubo vadovams jokių pretenzijų neturiu. Jie - puikūs žmonės, ir galiu jiems išreikšti tiktai padėką. Darbas vyriausiuoju treneriu šiame klube mane daug ko išmokė".

Maskvos "Dinamo" krepšinio klubo prezidento Jevgenijaus Gomelskio žodžiuose nuskambėjo bendras nepasitenkinimas V.Chomičiaus darbu: "Pastaruoju metu mūsų komanda neparodė gero krepšinio ir kelis kartus pralaimėjo. Taigi, kai V.Chomičius pateikė atsistatydinimo pareiškimą, klubo vadovybė jį patenkino".

Naujuoju komandos strategu netrukus turintis tapti Zvi Sherfas yra gerai žinomas Izraelio treneris. 1997 metais jis dalyvavo Europos čempionate, septynerius metus treniravo Izraelio nacionalinei ekipai, taip pat dirbo su Tel Avivo "Maccabi", Jeruzalės "Hapoel" bei Salonikų PAOK klubais. Praėjusiame sezone Z.Sherfas buvo Vroclavo "Idea-Slask" klubo vyriausiasis treneris.

Pirmadienio rytą (11.03) Maskvos "Dinamo" krepšininkai išskrido į Graikiją, kur antradienį žais FEL taurės rungtynes su Atėnų "Maroussi" ekipa. Ekipai šiame mače vadovaus laikinai einantis vyr. trenerio pareigas Dmitrijus Šakulinas. Numatoma, kad į Graikiją susipažinti su komanda atvyks ir naujasis komandos strategas Zvi Sherfas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją