Pirmame susitikime Vilniaus „Vėtra“ ir Marijampolės „Sūduva“ sostinės „Sportima“ manieže sužaidė lygiosiomis 1:1, o Lietuvos futbolo „politiniai tremtiniai“ Kauno FBK „Kauno“ klubas Marijampolės manieže pralaimėjo šalies čempionei Panevėžio „Ekrano“ ekipai 1:2.

DELFI antradienį pusfinalio dalyvių teiravosi:

1. Kaip rengiamasi atsakomosioms rungtynėms?

2. Ar visi futbolininkai sveiki?

3. Ar užteks pirmųjų rungtynių rezultato kelialapiui į finalą iškovoti („Sūduvai“ ir „Ekranui“)?/Ar pavyks pasiekti geresnį rezultatą, negu pirmosiose rungtynėse („Vėtrai“ ir FBK)?

4. Kokia reikšmė teikiama LFF taurės turnyrui?

„Sūduva“ – „Vėtra“ (pirmosios rungtynės - 1:1)

Donatas Vencevičius, „Sūduvos“ vyr. treneris:

1. Rengiamės, kaip įprasta.

2. Turime truputį nuostolių ir galvojame, kaip juos geriau kompensuoti, kuo (traumuotus) žaidėjus pakeisti. Turime bėdų saugų linijoje („Sūduvos“ saugų grandį sudaro: Povilas Leimonas, Karolis Chvedukas, Giedrius ir Vaidas Slavickai, Andrius Urbšys, Sergejus Kozyuberda, Liu Chao ir Sandro Grande, - DELFI).

Žiūrėsime, antradienio vakare rengiame treniruotę ir dar tikimės, kad kažkuris vyrų pasveiks. Tai rimta problema, bet toks gyvenimas.

3. Sunku pasakyti, ar užteks mūsų svečiuose iškovotų lygiųjų. Klausimas lieka atviras. „Vėtra“, matome, kiekvienose rungtynėse pelno įvarčius, skirtingai nuo mūsų. Taip, kad bus įdomu.

4. Svarbios, kaip ir visos rungtynės.

Virginijus Liubšys, „Vėtros“ vyr. treneris:

1. Nebuvo kada rengtis. Turėjome mačą su (Vilniaus) „Žalgiriu“ (balandžio 10 d. A lygos pirmenybėse 1:2 – DELFI), po jo pailsėjome, pirmadienį ir antradienį rengiame treniruotes, o trečiadienį važiuojame į Marijampolę.

2. Šiaip visi sveiki. Yra keletas tokių smulkių mikrotraumų, bet visi sveiki, pasiruošę kovai. Laukia labai sunkios rungtynės. Mums labai reikalinga pergalė.

3. Mums reikia būtinai įmušti įvartį arba net du. Aš galvoju, kad mūsų komanda truputį geresniame tonuse, negu žaidėme pirmąsias rungtynes. Tikrai turėtų būti įdomios ir geros rungtynės.

4. „Vėtra“ tris kartus buvo LFF taurės turnyro finale, o aš (su vilniečiais) – du. Ir visą laiką pralaimėdavome. Jau norėtųsi kažkaip papulti į finalą ir kažkada iškovoti taurę. Aš galvoju, kad trečiadienį Marijampolėje bus vienos svarbiausių „Vėtros“ rungtynių šį sezoną.

„Ekranas“ – FBK (2:1)

Valdas Urbonas, „Ekrano“ vyr. treneris:

1. Na, rengiamės, rungtynės seka po rungtynių, daug jų turime. Rengiamės tuo principu, jog kiekvienos artimiausios rungtynės „Ekranui“ yra svarbiausios.

2. Turime kai kurių bėdų, nėra visi žaidėjai sveiki. Bet dar turime ir visą antradienio dieną. Žiūrėsime, bet vis vien „Ekranas“ žais pajėgiausia sudėtimi.

3. Žengėme pirmą žingsnį, po pirmųjų rungtynių turime (teigiamą) rezultatą. Norisi, kad ir antras žingsnis būtų užtikrintas. Čia taurės varžybų specifika, kuri neleidžia ramiai ir saugiai jaustis. Tik po teisėjo finalinio švilpuko, atlikus darbą, bus galima nusiraminti.

4. Svarbus taurės turnyras, kaip ir kiekvienas kitas. Klubo istorijai svarbus kiekvienas trofėjus. Liko du žingsniai. Ta taurė arti, ji pasiekiama, todėl kovosime dėl jos. Tai įsimintinos varžybos ir žaidėjams. Dalyvavimas taurės turnyro finale ar iškovota taurė yra pasiekimas visiems futbolininkams asmeniškai ir komandai.

Apie tai, kad „Ekrano“ varžovas nežaidžia Lietuvos futbolo aukščiausiame lygyje daug kalbama ir tuo spekuliuojama. Visi puikiai žino tą situaciją. Kas yra įsigilinęs, supranta, kas ir kaip ten vyko. Tai, kur žaidžia mūsų varžovas, man asmeniškai neturi jokios įtakos.

Eimantas Pūras, FBK atstovas:

1. Nors mūsų klubo oficiali svetainė antradienį dėl techninių problemų neveikia, mes – gyvi. FBK komanda atsakomosioms rungtynėms rengiasi įprastai, kaip visada. Normalus pasirengimo procesas.

2. Rimtą traumą pirmosiose LFF taurės turnyro pusfinalio rungtynėse Marijampolėje patyrė rezultatyviausias praėjusio sezono „Kauno“ futbolininkas Ramūnas Macežinskas (puolėjui trūko kairės kojos kelio priekinis kryžminis raištis – DELFI). Su kitais žaidėjais lyg ir viskas tvarkoje, didelių nusiskundimų nėra.

3. Žinome, kad situacija sudėtinga. Išvykoje reikia ne šiaip pergalės, o laimėjimo dviejų įvarčių skirtumu. Suprantame, kad šansų nėra labai daug, bet vilčių vis tiek lieka. Visada tikime savo sėkme.

4. Svarba didžiulė. Mes žiūrime į faktinę-sportinę pusę. Vietos Europoje neturime, todėl tai buvo mums šansas. Nepasisekė mums su pusfinalio nepalankiais burtais, nes teko žaisti „namuose“ su čempionu „Ekranu“, o ne su „Vėtra“ ar „Sūduva“. Su kitais varžovais gal būtų truputį lengviau. Mums kelyje į Europą neužtenka pergalės prieš panevėžiečius, o dar reikia laimėti ir taurės turnyro finalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją