Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo posėdis dėl greičio matuoklių yra nukeltas į birželio 15 d., tačiau „Urbico“ naudai teismas dar 2010 m. vasario 2 dieną patenkino prašymą sustabdyti Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą dėl greičio matuoklių sutarties nutraukimo vykdymo – sutartis toliau vykdoma. Be to, savivaldybei uždrausta skelbti naują konkursą parenkant kitus projekto rangovus. „Urbico“ pranešime teigiama, kad savivaldybė nesilaikė teismo sprendimo iki balandžio 1 dienos.

„Nuo sausio mėnesio abiejų pusių sutarimu pradėjome derybas dėl taikaus susitarimo. Prieš kurį laiką savivaldybė vėl pareiškė nesutinkanti dėl susitarimo, nors mes siūlėme jų skolas atidėti dvejų metų laikotarpiui. Šiandien matome du sprendimo būdus – atnaujinti derybas arba teismo keliu išsireikalauti skolas ir galutinai atstatyti neteisėtai nutrauktas sutartis. Deja, panašu, kad realesnis yra antrasis variantas“, - sakė bendrovės „Urbico“ generalinis direktorius Kęstutis Šimėnas.

Pasak bendrovės vadovo, būtina atkreipti visuomenės dėmesį, kad būtent Vilniaus miesto savivaldybė nurodė policijai nenaudoti greičio matuoklių surinktos informacijos. „Akivaizdu, kad baudų pavidalu savivaldybė yra „užšaldžiusi“ apie porą milijonų litų. Skaudžiausia, kad sutartis savivaldybės buvo nevykdoma pažeidžiant įstatymus, dėl ko nukentėjo ne tik miesto biudžetas, bet ir viešoji tvarka“, – teigė K. Šimėnas.

„Urbico“ direktorius nepagrįstomis kalbomis vadina ir kaltinimus, kad Vilniaus mieste veikiantys greičio matuokliai yra technologiškai pasenę ir juos būtų tikslinga pakeisti rengiant naują konkursą. Šiuo metu Vilniaus mieste veikiantys greičio matuokliai sėkmingai integruojami į bendrą Lietuvos greičio matuoklių tinklo automatizuotą pažeidėjų informacijos apdorojimo sistemą.

„Vilniuje veikiantys greičio matuokliai yra techniškai suderinami su kitais greičio matuokliais, įrengtais kituose šalies rajonuose. Kartu su policija atliekame sostinės greičio matuoklių įjungimą į neseniai sukurtą automatizuotą pažeidėjų informacijos apdorojimo sistemą. Vieninga šios sistemos veikla policijai leidžia optimizuoti informacijos apdorojimo kaštus ir laiką“, – tvirtino K. Šimėnas.

Bendrovės pranešime primenama, kad Vilniaus miesto savivaldybė bendrovei „Urbico“ yra skolinga daugiau kaip 15mln. litų. Savivaldybės įsiskolinimų bendrovei klausimą birželio 2 d. nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją