Pūslelinės sukėlėjas – virusas, viduląstelinis parazitas. Išvertus iš graikų kalbos, „herpes“ reiškia „šliaužiantis“. Herpes virusas pažeidžia žmogaus ląstelę įsikišdamas į jos genetinius mechanizmus. Dėl to ląstelėms dalijantis virusas kartu su paveldima genetine informacija perduodamas ir naujoms ląstelėms. Būtent dėl to žmogus, kartą susirgęs pūsleline, niekada jos nebeišsigydys.

Virusą aktyvina perkaitimas, peršalimas, menstruacijos, nėštumas, alkoholis, stresas, psichiniai sunkumai, infekcinės ligos.

Paprasta pūslelinė pasireiškia pūslelėmis, išsidėsčiusiomis prie burnos, ant skruostų, ant lūpų, nosies sparnelių, akies voko. Ligos paūmėjimui būdinga prasta savijauta, sumažėjęs apetitas, temperatūros padidėjimas, skausmas liemens srityje, dirglumas, blogas miegas.

Pūslelinės gydymas

Jei nenorite vartoti vaistų,  tas odos vietas, kuriose pastebėjote dygstant pūsleles, patepkite kedrų aliejumi. Pajusite nestiprų deginimą. Patepimą kartokite kas dvi valandas ir prieš miegą. O dieną gerkite organizmą stiprinančias arbatas. Nors toks gydymas ir nėra specifiškas herpes virusui, jo rezultatas nėra prastas.

Sumaišykite kadagio vaisius (1 dalis), melisos lapus (3 dalys) ir ievos žiedus (3 dalys), užplikykite porcelianiniame arbatinuke tokiu santykiu: šaukštelis mišinio – stiklinė vandens. Gerkite po vieną puodelį karštos arbatos su medumi ar su cukrumi trintomis putino uogomis 3-4 kartus per dieną, rašoma DELFI.ua.

Užplikykite ramunėlės žiedus (1 arbatinis šaukštelis stiklinei vandens), palikite pastovėti 15 minučių, nukoškite ir pridėkite arbatinį šaukštelį spiritinio bičių pikio užpilo. Arbatą gerkite 2 kartus per dieną, 3-4 dienas. Tuo pačiu nuoviru tepkite ir pūsleles.

Patepus pūsleles kedrų aliejumi ar bičių pikio užpilu, pažeistas vietas dar galite patepti ramunėlių kremu ar kalendros tepalu. Pajusite kaip oda suminkštėja, nesusidaro sutraukianti plėvelė, kuri pati savaime nėra labai maloni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)