„Patruliuoti šiomis transporto priemonėmis, žinoma, būtų puiku, tačiau, deja, jų nė vienos neturime“, – dienraščiui teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintaras Kliauga. Pasak pareigūno, bene prieš ketverius metus panevėžiečiai kelių policijos darbuotojai važinėjo dviem motociklais, tačiau netrukus jie nebepataisomai sugedo.

Paklaustas, ar yra planų nusipirkti naujų motociklų, G. Kliauga atsakė viliąsis, jog Policijos departamentui jų įsigijus centralizuotai viena kita dviratė transporto priemonė teksianti ir Panevėžiui.

Policijos departamentas pranešė, kad nuo balandžio 1-osios kelių policijos pareigūnai pradėjo patruliuoti patruliniais motociklais. Eismo dalyviams kontroliuoti bus naudojami ir specialiomis spalvomis nenudažyti, policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėti automobiliai.

Pareigūnams nemažą rūpestį kelia mopedų ir motociklų, keturračių motociklų vairuotojai, taip pat dviratininkai, kurie kartais šiurkščiai pažeisdami Kelių eismo taisykles kelia pavojų ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Anot Policijos departamento pranešimo, iki rudens visoje šalyje bus nuolat vykdomi reidai, kurių metu policijos pareigūnai tikrins mopedų, motociklų, keturračių motociklų vairuotojų amžių, dokumentų, suteikiančių teisę vairuoti ir eksploatuoti šias transporto priemones, turėjimą, leistiną važiavimo greitį, mopedų, motociklų vairuotojų ir jų keleivių saugos šalmų naudojimą.

Pažeidimams nustatyti ir fiksuoti bus naudojamos techninės vaizdo fiksavimo priemonės.

Prevencinės priemonės bus organizuojamos ir su kriminalinės policijos pareigūnais – motociklų vairuotojų susibūrimo vietose tikrinant, ar naudojamos transporto priemonės nėra ieškomos, vogtos, ar turi reikalingus dokumentus.