„Kaip bus su vairuotojais, kurie gavo vairuotojo pažymėjimus po 2008 m. liepos? Niekas negali paaiškinti, paskambinus į „Regitrą“ taip pat niekas nepaaiškėja, o juk tuoj nustos galioti mano pažymėjimas“, – laiške DELFI piktinosi skaitytojas Romas.

Šiuo metu Seime svarstomos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos, pagal kurias tokie kursai būtų privalomi tik du sykius Kelių eismo taisykles prasižengusiems arba eismo įvykį sukėlusiems vairuotojams. Ministerija ramina vairuotojus, kad reikiami pakeitimai bus priimti laiku.

„Mes esame pateikę savo pasiūlymą ir manome, kad šiuo metu nebūtų protinga imti pinigus iš tų žmonių, kurie jau išsilaikė teises, todėl Seime šiuo metu svarstomos įstatymo pataisos, pagal kurias papildomai kursai būtų privalomi tik pažeidimus padariusiems vairuotojams. Seimas reikiamus pakeitimus turėtų priimti šioje sesijoje“, – DELFI sakė susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio patarėja Rūta Kanopkienė.

Nuo 2008 m. liepos pradėjusiose galioti įstatymo pataisose numatyta, kad papildomas vairuotojų mokymas privalomas visiems praėjus dvejiems metams nuo laikinojo vairuotojo pažymėjimo išdavimo.

Baigus papildomą mokymą, vairuotojui turėtų būti išduodamas 10 metų galiojantis vairuotojo pažymėjimas.

Tačiau pagal dabartinį pagal Susisiekimo ministerijos sumanymą, neprasižengusiems vairuotojams laikinasis pažymėjimas būtų tiesiog pakeičiamas nuolatiniu.

Todėl siūloma atsisakyti ir tokių centrų steigimo, o leidimus rengti papildomus mokymus planuoja išduoti vairavimo mokykloms.

Skaičiuojama, kad laikinuosius vairuotojų pažymėjimus turi apie 12 tūkst. vairuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją