Sostinės PC "Panorama" vis1 šeštadienį šurmuliavusioje „Mados inventorizacijoje“ savo darbus eksponavo Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras, Vitalis Čepkauskas, Agnė Kuzmickaitė, Giedrius Šarkauskas, Giedrius Paulauskas, Gabrielė Januškevičiūtė, Jurga Januškevičiūtė – Žiugždienė, Ramunė Strazdaitė, Ieva Ševiakovaitė, Jolanta Rimkutė, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė, Vidmina Stasiulytė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė.

Šiek tiek nusivylę liko dizainerės Sandros Straukaitės kūrybos gerbėjai, "Mados inventorizacijoje" neišvydę jos drabužių. Naują kolekciją S. Straukaitė demonstravo Latvijoje vykusioje Baltijos šalių meno ir mados savaitėje.

"Ateina žmonės, susidomėjimas jaučiamas. Vienus batus jau pardaviau, - linksmai kalbėjo dizaineris Giedrius Paulauskas. - Iš tiesų, mes (dizaineriai) čia dalyvaujame ne dėl prekybos, o norėdami žmonėms prisistatyti, kas esame, parodyti kūrybą, pabendrauti".

Anot jo, prekybos centras - neįpareigojanti erdvė, kur žmonės yra atsipalaidavę, tad drąsesni - nebelieka bendravimo barjero.

Prieš pietus tik varstę akimis, po pietų žmonės išties išdrąsėjo. Moterys ėmėsi matuotis paltus, palaidines, sukiojosi tarp pakabų, ieškodamos to vienintelio drabužio, o kitos tiesiog apžiūrinėjo siūles ir vertino pasiuvimo kokybę.

"Pavyzdžiui, prancūzams yra svarbesnė drabužio išvaizda - kad gražus būtų, tuo tarpu lietuviai vertina kokybę, apžiūri daiktą, klausinėja, iš kokios medžiagos pasiūta, ar tai tikra oda, ir panašiai", - sakė dizainerė Eglė Žiemytė. Anot jos, tai susiję ir su požiūriu į madą, ir su finansais - ne visi gali kasmet atnaujinti garderobą, todėl ieško kokybiškų daiktų ne vienam sezonui.

Dizainerė Kristina Kruopienytė pastebėjo, kad esame išsiilgę ir spalvų:
"Lietuvių juoda ir pilka jau tikrai nebežavi. Atėjo pavasaris, žmonės trokšta spalvų, ir kas keisčiausia, netgi labai ryškių. Būna, abejoju, ar apskritai verta parodyti kokį ryškiaspalvį drabužį, o ima ir būtent jį nuperka".

Anot E. Žiemytės, sezoniškumas lemia pasirinkimą, tačiau kalbant apie paltus, juoda ir pilka - visuomet geidžiamiausiųjų sąraše. Tai lemia ir lietingi orai, ir finansinės galimybės - vargu ar kuris mūsų spintoje turi labai daug paltų. Jei jau atnaujiname garderobą, tai dažniausiai perkame vieną kokybišką ir išskirtinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją