Specializuoto vaikų kirpimo ir masažo salono idėja kilo ne vienerius metus Danijoje gyvenusių lietuvių šeimai - Astai ir Nerijui Rimkevičiams, kurie, turėdami du sūnus, kelionės į JAV metu susižavėjo šios šalies vaikų kirpyklomis.

„Amerikoje, turbūt kaip niekur kitur, daug dėmesio skiriama vaikų poreikiams, todėl su pirmuoju sūnumi keliaudami po šią šalį buvome nustebinti, kaip paprasta ir patogu ten apkirpti net kūdikį. Tiesa, Europoje, ypač Skandinavijoje, kur teko porą metų gyventi, vaikų kirpyklos yra įrengtos kur kas kukliau. Vis dėlto, prieš penkerius metus grįžę gyventi į Lietuvą, šios idėjos nepamiršome - mamų interneto forumuose gausu atsiliepimų apie vaikų kirpimo problemas, todėl galiausiai ryžomės šią idėją čia įgyvendinti“, - sakė „Pukio“ vadovė Asta Rimkevičienė.

Pasak jos, dažniausiai mamos Lietuvoje skundžiasi, jog vaikas neišsėdi kirpykloje, suaugusiųjų kirpėjos neranda bendros kalbos su vaiku, mažesnieji bijo žirklių ar kerpamų plaukų garso. Tuo tarpu „Pukio“ koncepcija esą paremta žaisminga aplinka ir užsiėmimais, kurie padeda nukreipti vaiko dėmesį į jam įdomius dalykus ir kirpimą padaro maloniu užsiėmimu.

„Čia, be abejonės, svarbu ne tik spalvingais piešiniais išmargintos sienos, televizoriai, rodantys animacinius filmukus ar kompiuteriniai žaidimai, bet ir personalas, gebantis ne tik kirpti vaikus, bet ir su jais bendrauti“, - sako A.Rimkevičienė.

Anot įkūrėjų, „Pukis“ teiks ir kūdikių bei vaikų masažo paslaugas, organizuos mankštas. Įvairių kūno dalių masažą kirpykla-salonas siūlys ir tėvams, belaukiantiems vaikų. Vaikiškas kirpimas ir šukuosenos salone atsieis nuo 15 iki 60 Lt, o masažai ir mankštos - nuo 30 iki 60 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)